Laszlo Borbely, presedintele Comisiei pentru politica externa din Camera Deputatilor, a declarat marti ca va fi creata o comisie parlamentara specializata pe migratie, azilanti si refugiati, precizand ca s-a discutat despre necesitatea analizarii legislatiei, sub aspectul integrarii acestora.

"Am stabilit, si a fost un consens, in a crea o comisie la nivelul Parlamentului, specializata pe migratie, pe azilanti, pe refugiati. Sunt asemenea comisii aproape in toate tarile din Uniunea Europeana", a declarat deputatul, dupa sedinta comuna a Comisiilor reunite pentru politica externa, aparare, ordine publica si siguranta nationala, pentru afaceri europene si a Comisiei speciale comune pentru aderarea Romaniei la spatiul Schengen.

Borbely a mai spus ca membrii comisiilor au mai discutat necesitatea analizarii legislatiei pentru ca nu e vorba numai de a asigura conditii pentru acesti imigranti, de a avea unde sa stea si de a primi hrana si apa, ci de a asigura integrarea celor care vor sa ramana in Romania, "ceea ce este mult mai complex".

Demersurile pentru infiintarea comisiei pentru migratie vor incepe miercuri, Borbely precizand ca a fost un consens pe aceasta tema. "Aceasta comisie va trebui sa fie o comisie specializata, acum ne-am adunat sapte comisii din Camera si Senat ca sa discutam o problema care tine de competenta mai multor comisii. Daca avem o comisie sau macar o subcomisie care sa se ocupe de aceasta probelmatica, atunci vom sti unde sa canalizam informatiile", a explicat Borbely.

Intrebat daca s-a discutat despre ideea ca Romania sa primeasca doar refugiati crestini, Borbely a spus ca nu s-a discutat, dar ca el nu este de acord sa se puna problema astfel, fiind foarte dificil "sa faci o anumita discriminare pe baza de religie sau etnie".

Deputatul a mai spus ca Romania si-a asumat primirea a 1.785 de imigranti, acestia urmand sa vina incepand din luna noiembrie, esalonat. "Prima oara, mi se pare, circa 300 si dupa aceea, lunar va veni un anumit numar de imigranti", a mai spus Borbely.

Presedintele Comisiei pentru politica externa a subliniat ca pozitia Romaniei este in momentul de fata ferma si ca nu accepta cote obligatorii, ci voluntare. Sapte comisii din Senat si Camera Deputatilor s-au intalnit cu membrii Guvernului, Ministerului de Externe, Ministerului de Interne, la care a participat si consilierul prezidential Leonard Orban s-au reunit pe tema evolutiilor recente in materie de migratie la nivelul Uniunii Europene, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Femeile însărcinate și părinții cu copii sub 5 ani vor avea...
Femeile însărcinate și...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.