Mai multi politicieni au reactionat dupa retinerea primarului Sorin Oprescu pentru luare de mita, sustinand ca acesta trebuie sa demisioneze daca va fi arestat. Copresedintele PNL Alina Gorghiu ii cere, intr-o postare pe Twitter, demisia primarului general Sorin Oprescu, dupa retinerea acestuia de DNA, ea afirmand ca solutia potrivita pe viitor este "o administratie noua, integra, liberala".

Nicusor Dan: Sorin Oprescu trebuie sa demisioneze

Nicusor Dan, presedintele Grupului de Initiativa al Uniunii Salvati Bucurestiul si fost candidat la Primaria Generala, spune ca Sorin Oprescu trebuie sa demisioneze, retinerea primarului general pentru fapte de coruptie confirmand demersul USB de strangere de semnaturi pentru demiterea edilului, scrie mediafax.

"La sfarsitul lunii iulie am facut o analiza a activitatii celor 7 ani de mandat ai lui Sorin Oprescu la Primaria Capitalei, in care am subliniat amploarea fenomenului coruptiei la nivelul acestei institutii. Le-am cerut atunci bucurestenilor sa vina alaturi de noi si sa ne sustina in demersul nostru de a strange semnaturi pentru demiterea lui Oprescu. (...) Sorin Oprescu, capul coruptiei din Primaria Capitalei, trebuie sa demisioneze chiar astazi", sustine Nicusor Dan, potrivit unui comunicat de presa.

Alina Gorghiu ii cere demisia lui Sorin Oprescu: Solutia pe viitor este o administratie PNL Copresedintele PNL. Alina Gorghiu ii cere, intr-o postare pe Twitter, demisia primarului general Sorin Oprescu, dupa retinerea acestuia de DNA, ea afirmand ca solutia potrivita pe viitor este "o administratie noua, integra, liberala".

"Dupa retinerea lui Sorin Oprescu, solutia potrivita azi – demisia. Iar solutia potrivita in viitor – o administratie noua, integra, liberala", a scris Gorghiu.

Busoi (PNL): Este o situatie trista. Se impune de urgenta demisia lui Oprescu daca va fi arestat. Prim-vicepresedintele PNL Cristian Busoi a declarat, duminica, pentru MEDIAFAX, ca se impune de urgenta demisia lui Sorin Oprescu din functia de primar al Capitalei daca acesta va fi arestat si acuzatiile impotriva lui vor fi confirmate de instanta.

Citeste si:
Protestul transportatorilor continuă. Manifestanții au spus că...
Protestul transportatorilor...

"Este o situatie trista pentru imaginea Bucurestiului si imaginea Romaniei. Pentru mine este de neinteles cum de un primar general care are deja un consilier retinut pentru fapte de coruptie se poate preta la astfel de gesturi. Daca acuzatiile care i se aduc vor fi confirmate de catre instanta si se va lua o masura care va insemna arest cred ca se impune de urgenta demisia dlui. Oprescu din functia de primar general al Capitalei. (...) Nu se poate continua cu situatia de a ramane in functie ca primar general o persoana care s-a pus intr-o astfel de situatie", a declarat Cristian Busoi.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a fost retinut de DNA, sambata noapte, pentru luare de mita, dupa ce ar fi primit 25.000 de euro de la patru denuntatori. Primarul ar fi primit cei 25.000 de euro sambata de la seful unei institutii din primarie, care ar fi intermediat mita.

Citeste si:
Satul unde primarul taie salariile angajaților și cu 1.500 de lei...
Satul unde primarul taie...

"In perioada 2013-2015, un grup bine organizat, la care a aderat si inculpatul Oprescu Sorin Mircea, a infiintat in administratia locala din Municipiului Bucuresti un sistem prin care operatorii economici care doreau sa primeasca contracte din partea institutiilor publice aflate in subordinea Primarului trebuia sa remita o parte din profitul brut realizat din executia acelor contracte, cu titlul de mita, unor factori de decizie din cadrul aparatului Primarului Municipiului Bucuresti", se arata in ordonanta de retinere a procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Conform documentului citat, executantul pastra pentru sine intre 30% si 33% din profitul brut, iar diferenta era remisa functionarilor din cadrul aparatului primarului Municipiului Bucuresti, cu titlul de mita. Un procent de 10% din valoarea contractului ar fi fost ceruta pen de urgenta demisia lui Oprescu daca va fi arestat tru Sorin Oprescu.

Citeste si:
Sorin Oprescu nu va fi extrădat din Grecia. Fostul primar va rămâne...
Sorin Oprescu nu va fi...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.