Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, detine, potrivit declaratiei sale de avere, doua terenuri intravilane, in Ciolpani si in Predeal, o vila si un apartament, precum si obiecte de arta, de cult si bijuterii in valoare de 91.000 de euro, iar in conturi are aproximativ 156.000 de lei si 33.000 de euro.

Sorin Oprescu are un teren intravilan in Ciolpani, judetul Ilfov, in suprafata totala de 1.000 de metri patrati, si un teren intravilan in Predeal, in suprafata de 500 de metri patrati. In Ciolpani, primarul Capitalei detine si o casa de locuit, de 480 de metri patrati. Oprescu mai are si un apartament de 172 de metri patrati in Bucuresti.

Potrivit declaratiei sale de avere, primarul Capitalei detine obiecte de arta de 57.000 de euro, obiecte de cult de 9.000 de euro si bijuterii, ceasuri si aparate electronice de 25.000 euro. In conturi, Oprescu are 156.671 de lei si 32.800 de dolari. In declaratia sa de avere, primarul mentioneaza si doua contracte de concesiune, unul in valoare de 8.000 de lei, iar altul in valoare de 597.400 lei si 20.500 euro.

Potrivit declaratiei, primarul nu detine autoturisme sau alte bunuri mobile, nu are plasamente, investitii sau imprumuturi si nici datorii.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a fost retinut de DNA, sambata noapte, dupa ce ar fi primit mita 25.000 de euro, de la seful unei institutii din primarie. Banii ar fi provenit de la patru denuntatori de la care seful acelei institutii publice si o persoana de incredere a primarului ar fi pretins in total 60.000 euro. Primarul Capitalei va fi dus, duminica, la Tribunalul Bucuresti cu propunere de arestare preventiva.

Sorin Oprescu, nascut in 1951, este primar al Capitalei din iunie 2008. El a absolvit Facultatea de Medicina Generala Bucuresti, fiind medic specialist chirurg. Membru al PDSR si apoi al PSD, el a fost, din iulie 2006, presedintele PSD Bucuresti, functie din care a demisionat dupa cateva luni, dupa ce a pierdut in fata lui Mircea Geoana competitia pentru functia de presedinte al partidului, scrie MEDIAFAX.

In aprilie 2008 a demisionat din PSD pentru a candida ca independent pentru functia de primar general al municipiului Bucuresti, iar din iunie 2008 este primar general al Capitalei.

Citeste si:
Sorin Oprescu nu va fi extrădat din Grecia. Fostul primar va rămâne...
Sorin Oprescu nu va fi...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.