Copresedintele PNL Alina Gorghiu le-a reprosat femeilor din partid ca nu au fost indraznete si foarte putine si-au depus candidatura in competitia interna pentru alegerile locale, adaugand ca nu pot schimba lucrurile decat concurand, altfel, politica este plina de misoginism.

Gorghiu a spus sambata, la scoala de vara a Organizatiei de Femei a PNL, ca desi dinamica politica se schimba, femeile intarzie sa-si faca aparitia in administratie, in diverse functii, precizand ca s-a uitat peste candidaturile pentru alegerile locale si trebuie sa marturiseasca, cu tristete, ca se astepta ca femeile sa fie mai indraznete.

"Niciodata fara o competitie nu o sa poti obtine o functie, niciodata intr-o cursa nu poti sa speri sa obtii ceva. Imi pare rau ca sunteti pe degete numarate femeile care indrazniti sa intrati in aceasta competitie, intr-un joc care de multe ori se suprapune peste ferma animalelor. Daca clamam functii fara sa ne inscriem in competitii gresim", a afirmat Gorghiu, afirmand ca nu vede in sala suficienta "pasiune" si "convingere" din partea colegelor sale.

Gorghiu le-a mai reomandat colegelor de partid sa trateze cu calm "dispretul, marlania si misioginismul".

"Nu o sa schimbam perceptia despre femeia in politica daca nu o sa ne consideram parteneri egali. De misoginism este plina politica, societatea romaneasca si avem exemple printre noi, in PNL, de misogini slava cerului. Nu cred ca aveti emotii ca va uitati in stanga, in dreapta si sa ratati vreun barbat care sa se uite inspre noi de sus in jos, nu, o sa gasiti peste tot. Antidotul il stiti, nu este replica acida, este calmul. Intotdeauna raspunsul la dispret, misoginism, marlanie in politica este calmul. Am patit-o de prea multe ori si am cazut in capcana replicilor de prea multe ori. Sfatul meu este sa priviti cu calm, cu intelegere si sa mergeti mai departe si veti avea succes", a spus copresedintele PNL.

Citeste si:
Cadouri deosebite pe care le poți oferi femeilor din viața ta
Cadouri deosebite pe care le...

In context, ea l-a ironizat pe premierul Victor Ponta pentru reactiile fata de apelurile sale repetate de a demisiona de la Guvern, adaugand ca acesta este "asa de suparat", scrie MEDIAFAX.

"Am sa-i cer demisia lui Ponta si de la dumneavoastra. Mai este cineva alaturi de mine? (aplauze in sala). Toata lumea... Este asa de suparat pe mine ca ii cer demisia incat arunca cu venin pe pagina de Facebook (...) Ii adresez prin intermediul presei ca o sa-l felicit doar in ziua in care isi va da demisia. Nu am sa-i mai folosesc numele cand va face un pas in lateral", a mai spus Gorghiu.

Liderul PNL Alina Gorghiu a declarat, sambata, ca nimeni nu anticipa in urma cu un an ca, in 2015, Romania va avea un presedinte roman de etnie germana si in fruntea PNL o femeie, ceea ce arata ca vremurile se schimba, iar majoritatile bazate pe etnie sau criterii de gen sunt pe cale sa apuna.

Citeste si:
Gorghiu: În interiorul PNL nu a fost discutată remanierea
Alina Gorghiu: „În interiorul...

"Vremurile se schimba mai repede chiar decat ne putem imagina, iar majoritatile bazate pe etnie sau criterii de gen sunt pe cale sa apuna si in Romania. Cine ar fi crezut acum un an ca in 2015 vom avea ca presedinte de tara un roman de etnie germana si in fruntea PNL o femeie?", a spus Alina Gorghiu, la scoala femeilor liberale de la Constanta.

Gorghiu a mai spus ca inscrierea cat mai multor femei in organizatiile de tineret este un prim pas pentru o mai buna reprezentare a acestora in administratie, afirmand ca "este ca la fotbal-daca ai multi juniori, ai sanse mai mari sa ai echipe de valoare peste 10 ani".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.