Copresedintii PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga le cer tinerilor liberali sa nu il copieze pe Victor Ponta pentru ca este un "exemplu nefericit", reprezentand "esecul clar al tanarului politician ajuns acolo unde nu merita", si continua sa solicite demisia acestuia din functia de premier.

Alina Gorghiu si Vasile Blaga au fost prezenti, vineri, la deschiderea Scolii de Vara a TNL, care se desfasoara la Eforie Nord, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Blaga le-a cerut tinerilor liberali sa nu il copieze pe Victor Ponta, care "minte cum respira". "Nu fiti ca Victor Ponta, nu-l copiati. El este esecul clar al tanarului politician ajuns acolo unde nu merita si asta datorita faptului ca el - si cei de care s-a inconjurat - e mai rau decat vechii PSD-isti, care se mai tineau de cuvant. Eu spun de ani de zile Ponta minte cum respira. Numai ieri, cica nu a mai votat el Codul Fiscal, il votase prin iunie. De unde, din Istanbul ? Asta este Victor Ponta", a afirmat Vasile Blaga.

El l-a criticat pe Victor Ponta pentru ca nu a organizat alegeri pentru zeci de primarii din tara si pentru presedintia unor consilii judetene. "Ne dorim sa guvernam, chiar daca se supara Ponta pe mine, cat mai repede cu putinta, ca sa ne implementam programul, ca nu mai are incredere in el nici PSD-ul, dar romanii. Ii spun si de aici lui Victor Ponta, dorim sa guvernam si sa organizam alegerile. Vorbeste Ponta de organizarea alegerilor in 2009? Pai in 2009 a cerut sectii de votare cu camere de luat vederi peste tot. Si i-am facut. Cum a organizat Ponta alegerile prezidentiale in diaspora? Ba mai mult, dupa ce a venit din Dubai, spunea ca a inteles mesajul romanilor. Asa l-a inteles ca nu i-a lasat sa voteze nici pe romanii din tara, nici pentru zeci de primarii, nici pentru presedinti de consilii judetene. Si iata ca suntem in situatii incredibile in Romania lui 2015, nu in Afganistan. Venim din Suceava, Radauti, municipiu mare, nu au nici primar, nici Consiliu Local, nici secretar, cu Ponta prim-ministru", a afirmat Blaga.

De asemenea, Alina Gorghiu le-a spus tinerilor liberali sa nu urmeze lui Victor Ponta, explicand si de ce a renuntat sa ii mai raspunda la atacuri. "Cel mai rau lucru in politica si cel mai periculos lucru pentru tineri este atunci cand se cred perfecti. Vedeti unul la Palatul Victoria care se crede perfect, nu-l urmati, nu-i urmati exemplul pentru ca este unul din cele mai nefericite exemple. Si pentru ca foarte multi dintre dumneavoastra m-au intrebat de ce Dumnezeu nu-i raspundeti premierului atunci cand zilnic o data sau de doua ori sau de trei ori va pronunta numele, va jigneste, va denigreaza, vreau sa va raspund acum. Am ignorat si am sa ignor orice fel de derapaj de limbaj si orice fel de tentativa de victimizare a premierului. De cate ori Victor Ponta ma va ataca am sa va spun atat: domnia sa are un statut atunci cand vine vorba de justitie, domnia sa este inculpat, este un om care este acuzat de spalare de bani, de fals in inscrisuri si de evaziune fiscala, este un om caruia i s-a pus sechestru pe avere si statul roman doreste sa-si recupereze prejudiciul. Ca atare, niciodata atacul la persoana nu va sterge rusinea pe care primul ministru ne-o face stand in functie. Sigur, dansul se mandreste la prietenii domniei sale si se lauda probabil ca rapperii americani cu aceasta inculpare. Dar, credeti-ma, milioane de romani n-au acest statut de inculpat, nici liderii europeni care se uita la noi nu se uita la el decat ca la un inculpat", a afirmat Gorghiu.

Citeste si:
Israelul cere demisia secretarului general al ONU. Guterres:...
Israelul cere demisia...

Ea a adaugat ca PNL continua sa ii ceara demisia lui Victor Ponta din functia de premier. "Singurul lucru de bun simt pe care PNL trebuie sa-l faca este sa-i ceara demisia in continuare, avem si cele 1,2 milioane de semnaturi in care romanii cer acelasi lucru. Avem obligatie fata de romani, fata de statul roman, fata de democratia din Romania si credeti-ma ca o injuratura sau o denigrare sau o jignire pe Facebook sau la televizor spusa de premierul inca in functie Victor Ponta nu vor face decat sa ne intareasca", a conchis Gorghiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.