Presedintele Klaus Iohannis le-a transmis ambasadorilor romani ca diplomatia economica trebuie exploatata, valorificata si imbunatatita, la fel si diplomatia culturala, cele doua fiind domenii in care Romania are in continuare "sincope".
"Sunt convins ca ceea ce construim acum in politica externa se va reflecta pe termen mediu si lung in mod pozitiv asupra societatii romanesti, daca stim sa ne urmarim obiectivele cu seriozitate, consecventa si lucrand ca o echipa. Aceasta etapa a politicii externe va presupune, de asemenea, o evaluare sincera asupra lucrurilor care nu functioneaza, asupra zonelor unde suntem eficienti sau, dimpotriva, avem sincope", le-a transmis Iohannis diplomatilor acreditati in strainatate.

Presedintele a dat ca exemple domenii precum diplomatia culturala si cea economica, scrie MEDIAFAX. "Vorbim de ani de zile, spre exemplu, despre diplomatie economica si de nevoia unei cresteri substantiale, mai ales calitative, a acestei dimensiuni. In ciuda anumitor progrese si indeosebi in ciuda potentialului, aceasta este o zona inca insuficient exploatata si valorificata. Daca vrem alte rezultate, va trebui sa iesim din tipare, sa gasim noi practici. In mod similar trebuie abordata si diplomatia culturala. Va invit sa va aplecati asupra acestor doua componente in mai mare masura", le-a spus seful statului diplomatilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.