PNL lucreaza la un proiect de reformare a Parlamentului, care va fi discutat cu partidele, a declarat, joi, co-presedintele PNL Alina Gorghiu, sustinand ca actuala imagine a Legislativului este "jalnica".

"Am discutat cu presedintele PSD despre nevoia de reforma institutiei parlamentare. Este singura institutie nereformata de douazeci de ani, imaginea este una jalnica despre Parlament, este supradimensionat. Sunt multe lucruri de reparat. Cea mai mare problema este ineficienta, problema de coerenta legislativa. PNL a lucrat la acest proiect , este destul de amplu si o sa-l ducem pe masa partidelor politice parlamentare, pentru ca aceasta este o tema vitala pentru Romania”, a spus Gorghiu.

Ea a mai aratat ca la prima sedinta a BPN al PNL va propune desemnarea echipelor tehnice care vor negocia legea salarizarii si absorbtia de fonduri europene, scrie MEDIAFAX.

"Vreau sa va spun ca la primul BPN al PNL voi propune sa desemnam echipele tehnice de consultari pe celalte doua teme, vorbesc de salarizarea in domeniul bugetar si absorbtia de fonduri. Va trebui sa agreem niste pasi concreti, astfel incat sa nu ne prinda pe picior gresit", a adaugat Gorghiu.

PSD si PNL vor forma un grup de lucru care sa stabileasca un set de masuri pentru recredibilizarea Parlamentului, a anuntat, joi, presedintele PSD Liviu Dragnea.

Dragnea a spus ca a convenit cu liderul PNL Alina Gorghiu sa faca un plan pentru recredibilizarea Parlamentului, fiind vorba si de Regulament, de un cod de conduita al parlamentarului, circuitul legislativ si atitudinea parlamentarului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.