Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca riscurile unui atac terorist in Romania sunt mici, spunand ca sunt aberante declaratiile unor politicieni potrivit carora Romania ar trebui sa isi inchida granitele si sa nu primeasca refugiati.

Premierul a spus ca riscurile unui atac terorist in Romania sunt mici, iar problema este ca unii politicieni fac declaratii "aberante" pe aceasta ”tema de populism”.

"Problema noastra nu este asta, problema noastra este ca unii politicieni, din populism sau pentru ca nu-i mai bagati dumneavoastra in seama, fac tot felul de declaratii aberante. Sa nu primim musulmani ca sunt toti teroristi, ceea ce o aberatie, stie orice om normal, si ca trebuie sa inchidem granitele, sa nu primim pe nimeni. Serios? Dar cand romanii au mers in Europa, ne-a placut. Cum adica sa inchidem granitele? Trebuie sa mergem intr-o politica europeana", a afirmat Victor Ponta.

De asemenea, intrebat si despre moscheea de la Bucuresti, Ponta a mai spus ca ”Romania este o tara model de convietuire pasnica intre confesiuni”.

"Romania e o tara model de convietuire pasnica intre confesiuni. Daca avem cate un nebun care vrea sa ne arunce tara in aer, avem legi si avem institutii, dar cred ca suntem un model de convietuire, de respect pentru toti cetatenii Romaniei, indiferent de religia pe care o au sau daca nu au nicio religie. Avem si prevederi legale, avem si institutii care pot sa-i sanctioneze, sa-i racoreasca pe cei cu creierii incinsi", a adaugat Ponta.

Traian Basescu a declarat, marti seara, ca Romania ar trebui sa refuze sa primeasca refugiati, precizand ca "nu este problema noastra" si ca stie "ce frumos este sa minta UE" atunci cand spune ca acestia vor fi cazati doar doi ani si adaugand ca Europa primeste acum "lectia propriei nesabuinte", scrie MEDIAFAX.

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, marti seara, intr-o interventie telefonica la B1 TV, ca Romania nu poate fi obligata sa primeasca imigranti, iar ideea ca acestia vor fi cazati doar doi ani pe teritoriul Romaniei este o minciuna, deoarece ei nu vor mai pleca si isi vor aduce si "numeroasele familii", fostul sef al statului lansand critici foarte dure la adresa UE.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.