Sedinta plenului Senatului a fost suspendata, miercuri, din cauza defectiunilor tehnice la sistemul de vot electronic, cateva dintre proiectele inscrise pe ordinea de zi fiind votate prin ridicarea mainii.

Din cele 17 proiecte si propuneri legislative inscrise pe ordinea de zi, senatorii au reusit sa dezbata doar 7, doua dintre acesta fiind votate prin ridicare de mana. Viceliderul PNL Dumitru Oprea a afirmat, in sedinta plenului, ca "ridicarea de mana nu este cea care intotdeauna poate fi controlata" si a propus amanarea sedintei pentru saptamana viitoare.

"Ridicarea de mana nu este cea care intotdeauna poate fi controlata. Din motivele acestea, indemn la putintica rabdare, a la nenea Iancu, incat pana luni sa se repare, sala asta este prea frumoasa ca sa nu fie si prea functionala. Si cvorumul se pare ca este pe cale de disparitie, nefiind controlul prin vot", a mai spus senatorul PNL.

Presedintele de sedinta, vicepresedintele PSD al Senatului Ioan Chelaru, a cerut pesonalului abilitat ca pana saptamana viitoare sa remedieze defectiunile sistemului de sonorizare si cel de afisaj al votului electronic, care au impiedicat sedinta de marti, scrie MEDIAFAX.

"Cred ca exista, daca eu am inteles bine, un relativ consens din acest punct de vedere pentru toate grupurile parlamentare, situatie care ma determina sa va cer scuze din partea corpului nostru tehnic. Uneori nu depinde numai de om. O asemenea situatie depinde de aparatura. Sa speram ca in cele trei zile (pana la urmatoarea sedinta de plen a Senatului - n.r.) nu vor mai fi probleme. Eventual, daca va fi nevoie de dotari, trebuie sa discutam in BP. Permiteti-mi, la cererea unui grup parlamentar si cu acordul celorlalte grupuri, sa declar inchisa sedinta de astazi, cu o ora mai devreme. Recuperam saptamana viitoare, lucram o ora in plus", a spus Ioan Chelaru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.