Presedintele interimar al PNL, Liviu Dragnea, a declarat, marti, dupa sedinta coalitiei, ca este normal ca liberalii sa-si doreasca guvernarea si au dreptul sa depuna o noua motiune de cenzura, insa actuala majoritate parlamentara este solida, iar un astfel de demers nu va avea succes.
"Eu am propus cateva lucruri (liberalilor - n.r.), nu inseamna ca daca reusim sa ne intelegem pe anumite proiecte mari opozitia nu mai are dreptul sau nu trebuie sa-si doreasca sa vina la putere. E o dorinta fireasca", a spus Liviu Dragnea, cu privire la dorinta lui Vasile Blaga ca PNL sa aiba un Guvern minoritar, cu sustinerea UNPR.

In ceea ce priveste motiunea de cenzura, Dragnea sustine ca demersul este unul normal si democratic pentru opozitie, insa coalitia este solida si nu exista temeri ca motiunea ar putea trece, scrie MEDIAFAX. "Pentru o motiune de cenzura nu trebuie sa te pregatesti, sa faci planuri. Noi suntem intr-o coalitie, nu vedem de ce o motiune de cenzura poate sa treaca, in conditiile in care coalitia este destul de larga si avem sustinere serioasa in Parlament pentru Guvern", a adaugat liderul PSD.

Copresedintele PNL Vasile Blaga a declarat, luni, la postul public de televiziune, ca liberalii vor depune o motiune de cenzura "la momentul potrivit", adaugand ca, personal, si-ar dori un guvern minoritar, dar nu exclude colaborarea cu UNPR, avand experienta "colaborarii" cu Gabriel Oprea. "La momentul potrivit vom depune motiune de cenzura. In octombrie vom veni cu echipele pentru ministere, pana la sfarsitul sesiunii vom depune motiune de cenzura", a declarat Vasile Blaga la TVR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.