Presedintele interimar PSD Liviu Dragnea a declarat, joi, ca Ilie Sarbu este un om politic de anvergura, a ajutat foarte mult partidul si acesta nu i-a spus ca vrea sa plece din partid sau de la conducerea grupului senatorilor PSD , adaugand ca nu are o lista neagra cu membri ai partidului.

Intrebat daca Ilie Sarbu vrea sa plece din partid, Dragnea a spus: "Oamenii mei sunt toti membrii de partid. Am mai auzit informatii, nu stiu pe ce site, ca eu am facut o lista neagra. Nu exista asa ceva".

Dragnea a sustinut ca Sarbu este un om politic de anvergura, care a ajutat mult partidul, insa acesta nu i-a spus ca ar vrea sa plece. "Ilie Sarbu este un om politic de anvergura, are experienta, a ajutat foarte mult partidul, eu nu am avut o discutie cu dumnealui in care sa spuna, in afara de ceea ce a aparut pe surse, ca vrea sa plece din partid sau din Senat, ceva de genul acesta", a adaugat Dragnea.

Ilie Sarbu ar urma sa se retraga de la sefia grupului PSD din Senat, o decizie urmand a fi luata in cadrul sedintei parlamentarilor social-democrati la care va participa si presedintele interimar al partidului, Liviu Dragnea, si care este programata pentru duminica, au precizat marti surse din PSD.

Potrivit surselor citate, in partid au existat discutii informale cu privire la intentia lui Ilie Sarbu de a se retrage din functia de lider al grupului PSD din Senat. In cadrul acelorasi discutii au fost avansate si propuneri pentru inlocuirea lui Sarbu, printre candidatii cu sanse figurand Mihai Fifor, presedintele Comisiei pentru transporturi si energie.

Fifor a fost propus si pentru postul de ministru al Transporturilor, in locul demisionarului Ioan Rus, insa nominalizarea sa a fost respinsa de presedintele Klaus Iohannis, in iulie.

Printre propunerile avansate de social-democrati mai figureaza Constantin Mitu, presedinte al Comisiei de munca, dar si fostul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu. Un alt nume luat in calcul a fost cel al lui Ioan Chelaru, care insa va ramane, cel mai probabil, vicepresedinte al Senatului. Surse din PSD sustin ca si senatorul Nicolae Serban ar fi vrut sa isi depuna candidatura pentru sefia grupului, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Liviu Dragnea a postat o nouă rețetă. Internauții, glume pe seama...
Liviu Dragnea a postat o nouă...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.