Discutiile politice privind reexaminarea Codului Fiscal au inceput, intalnirea liderilor partidelor parlamentare avand loc in biroului presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

La discutii participa presedintele interimar al PSD Liviu Dragnea, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, dar si liderul grupului PSD, Marian Neacsu. Din partea UNPR sunt prezenti vicepremierul Gabriel Oprea si ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Eugen Nicolicea, iar de la ALDE de copresedintii Daniel Constantin si Calin Popescu Tariceanu.

Opozitia este reprezentata de copresedintii Alina Gorghiu si Vasile Blaga, iar UDMR de presedintele Kelemen Hunor.

Intalnirea are loc in contextul in care reprezentatii partidelor politice au avut saptamana trecuta o consultare tehnica, la care a participat si ministrul Finantelor Eugen Teodorovci si in cadrul careia cei mai multi au fost de acord cu un pact tehnic privind o cota de TVA de 20%, in loc de 19% si amanarea eliminarii accizei la carburanti, scrie MEDIAFAX.

Desi acordul tehnic urma sa stea la baza unei decizii privind cererea de reexaminare a Codului Fiscal, in cadrul sesiunii parlamentare extraordinare, presedintele PSD Liviu Dragnea a anuntat, insa, luni, dupa prima sedinta a coalitiei guvernamentale, ca partidele din coalitie doresc o intalnire politica, la nivelul presedintilor de partide, pe tema cererii de reexaminare a Codului Fiscal facuta de presedintele Romaniei, considerand ca nu sunt suficiente consultarile tehnice.

Sesiunea parlamentara extrordinara a fost anulata, modificarea Codului urmand sa fie facuta in sesiunea normala care incepe la 1 septembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.