Elena Udrea a declarat marti, la sediul ICCJ, ca este umilitoare propunerea de a legaliza "spaga la medic", iar cei "de prin Guvern" si-au dat seama ca au facut o gafa de proportii, fiindca in acest fel, in viitor, s-ar putea legaliza si spaga in administratia publica.

"Eu cred ca este umilitor sa legalizeze spaga la medic. M-am bucurat sa vad ca miscarea protestatara de pe Facebook a medicilor a refuzat aceasta propunere, iar intre timp vad ca si prin Guvern si-au dat seama ca este o gafa de proportii, pentru ca asa, mergand pe principiul celor care sunt platiti din banul public, si functionarii publici au salarii mici, de ce n-am legaliza spaga si in administratia publica, si la primarii, si la minister. Nu asta este solutia, iar aceasta masura arata un guvern slab, care gaseste ca singur mijloc si singura solutie de a asigura venituri decente pentru medici o plata la negru din partea populatiei. Solutia este sa se creeze, prin contracte ale medicilor cu spitalele, posibilitatea ca medicii sa fie platiti conform muncii, calitatii si volumului de munca pe care il depun. Aceasta propunere chiar exista in vechea lege a sanatatii, pe care o promovase cabinetul Boc, din care am facut parte, dar au existat ceva proteste prin strada, de asta a si cazut si Guvernul Boc. Si asta era un aspect bun", a spus Elena Udrea, la iesirea din sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ).

Intrebata daca s-a mutat din imobilul in care statea, Elena Udrea a raspuns ca are aceeasi locuinta de mai bine de un an. "Asta este din lipsa de subiecte, cand nu mai avem subiecte, stam si ne intrebam ce mai face doamna Udrea cu viata ei privata. Nu se intampla nimic spectaculos in viata mea privata. In orice caz, nimic mai interesant decat in viata privata a celorlalti colegi de politica", a adaugat Udrea.

De asemenea, intrebata daca ii este teama sa inceapa o noua casnicie, dupa divortul de Dorin Cocos, Elena Udrea a spus: "Nu va raspund pentru ca ar fi interpretabil si chiar nu este un subiect".

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie trebuiau sa judece, marti, cererea Elenei Udrea de ridicare a masurii controlului judiciar, in dosarul "Gala Bute". Solicitarea nu a mai fost insa luata in discutie, intrucat judecatorii desemnati pentru termenul de marti au facut cerere de abtinere, pe motiv ca, in cursul urmaririi penale in dosarul "Gala Bute" au judecat propuneri ale procurorilor privind masuri preventive. Cererile de abtinere ale judecatorilor au fost admise, astfel ca urmeaza sa fie desemnat un alt complet care va analiza solicitarea Elenei Udrea si va fi stabilit un nou termen de judecata.

Citeste si:
Ce trebuie să știi despre infecția cu Salmonella
Ce trebuie să știi despre...

Elena Udrea este sub control judiciar din 16 iunie, cand instanta suprema a decis inlocuirea masurii arestului la domiciliu. Udrea a stat in arest la domiciliu din 7 mai pana in 16 iunie. Din 25 februarie pana in 30 aprilie, Udrea a fost incarcerata in Arestul central al Politiei Capitalei, apoi transferata la Penitenciarul Targsor.

In 21 aprilie, Elena Udrea a fost trimisa in judecata, in dosarul "Gala Bute", in care este acuzata de abuz in serviciu in legatura cu organizarea evenimentului omonim de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si respectiv de luare de mita in legatura cu finantarea de catre acelasi minister a mai multor contracte.

Alaturi de Udrea, au fost trimisi in judecata fostul ministru Ion Ariton, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Stefan Lungu, fostul secretar general in MDRT Georghe Nastasia, fostul director al Companiei Nationale de Investitii Ana Maria Topoliceanu si Dragos Botoroaga.

Citeste si:
ÎCCJ a respins recursul în casație formulat de Elena Udrea. Decizia...
ÎCCJ a respins recursul în...

Potrivit DNA, intre 2010 si 2011, Elena Udrea si fostul director al Companiei Nationale de Investitii Ana Maria Topoliceanu au primit aproximativ 300.000 de lei de la administratorul firmei Consmin SA, pentru a asigura plata la timp a lucrarilor executate de societatea mentionata in baza contractelor incheiate cu CNI.

Anchetatorii au mai stabilit ca Stefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea la minister, ii dadea banii primiti lui Tudor Breazu. Platile se faceau fie in numerar, fie prin intermediul societatii Ekaton Consulting SRL, administrata de Breazu, in baza altor contracte fictive de consultanta. In acest fel, s-ar fi realizat patru transferuri bancare in valoare totala de 209.762 de lei si o plata in numerar de aproximativ 90.000 de lei, scrie MEDIAFAX.

In 2011, Udrea ar fi cerut si primit, de la omul de afaceri Adrian Gardean, foloase materiale in valoare de 10% din platile efectuate de minister pentru contractele de lucrari incheiate de SC Termogaz Company SA si SC Kranz Eurocenter SRL, in schimbul garantiei ca finantarile vor fi aprobate la timp.

Citeste si:
96 de colegi țin spatele medicului-șpăgar Anca Dumitrovici în cazul...
96 de colegi țin spatele...

Dupa trimiterea in judecata a dosarului, procurorii au dispus sa continue cercetarile fata de Elena Udrea pentru infractiunea de spalare de bani, fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului fiind acuzata ca a luat mita mai multe sume de bani, pe care le-ar fi transferat la PDL Bucuresti, sub aparenta unor contracte de donatie fictive, intocmite pentru a disimula originea infractionala a banilor.

Elena Udrea este urmarita penal si in dosarul "Microsoft", cauza in care a fost arestata preventiv din 11 februarie pana in 17 februarie, cand instanta a inlocuit masura cu arestul la domiciliu. Udrea a stat in arest la domiciliu pana in 25 februarie, cand a fost arestata preventiv in dosarul "Gala Bute".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.