Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a precizat, luni, ca, cel mai probabil, senatorii vor relua discutiile referitoare la reexaminarea Codului Fiscal in cadrul sesiunii parlamentare ordinare, adaugand ca este nevoie de discutii politice, dupa analizarea cifrelor.

Calin Popescu Tariceanu, a precizat, ca, cel mai probabil, senatorii vor relua discutiile referitoare la reexaminarea Codului Fiscal miercurea viitoare.

"Avand in vedere, luari de pozitii de cele mai multe ori contradictorii pe Codul Fiscal, am considerat ca este, probabil, mai util si mai intelept, sa nu ne grabim inutil si sa facem inca o faza de consultari, discutii si analize privind Codul Fiscal, care sa fie furnizate de specialistii din Ministerul de Finante", a explicat Tariceanu decizia de anulare a sesiunii extraordinare a Parlamentului.

Presedintele Senatului a sustinut ca in urma datelor pe care le-a avut pana acum, oferite de Ministerul Finantelor, colalitia de guvernare si-a fundamentat un punct de vedere care este acela de a sustine Codul Fiscal in forma in care a fost aprobata de Parlament. "Pe datele pe care le-am avut pana acum, pe care le-am primit de la Ministerul de Finante, ne-am fundamentat un punct de vedere, care este acela de a sustine Codul Fiscal in forma in care a fost aprobata de Parlament", a mai spus Tariceanu.

Tariceanu a mai afirmat ca a propus partidelor politice ca, joi, dupa vor analiza in amanunt cifirele si datele de fundamentare ale Codului Fiscal, sa se intruneasca, din nou, pentru a avea o discutie politica. "Asadar, in aceasta saptamana, am propus si partidelor din opozitie sa facem, joi, o discutie politica dupa ce si noi si ei vom fi analizat in amanunt cifrele si datele de fundamentare ale Codului Fiscal, ale bugetului, pentru a putea sa luam o decizie de consens”, a mai afirmat Tariceanu.

El a mai afirmat ca ar fi fost de dorit ca institutiile care au intrat in dezbaterea Codului Fiscal si care au pareri contradictorii cu cea a Ministerului Finantelor, sa "atentioneze" mediul politic, inainte ca proiectul de Cod Fiscal sa fie votat in Parlament. "Diferitele institutii care au intrat in aceste dezbateri, BNR, Consiliul Fiscal au pareri care sunt contradictorii cu cea a Ministerului de Finante. Sigur ca ar fi fost de dorit, ca aceste pareri sa fi fost prezentate inainte de votarea in Parlament a Codului Fiscal, dar aici nu cred ca este nevoie de a pune acest argument in mod precumpanitor in discutie. Daca BNR si Consiliul Fiscal nu au fost in stare la vremea respectiva sa atenioneze suficient de bine, au facut-o intre timp, suntem receptivi. Cred ca suntem intr-o faza nu de confruntare, ci de dialog", a declarat presedintele Senatului.

Citeste si:
Bianca Adam și mama ei, discuții aprinse în cursa pentru ultima...
Bianca Adam și mama ei,...

Calin Popescu Tariceanu a subliniat ca, negocierea partidelor politice, de saptamana trecuta, pe tema Codului Fiscal, nu a fost "absolut deloc convingatoare", reamintind ca Banca Nationala a sustinut "ca lucrurile raman neschimbate in privinta analizei pe care a facut-o asupra Codului Fiscal, in pofida propunerilor care au fost avansate".

Tariceanu a mai afirmat ca a avut o discutie si cu presedintele Comisiei de Buget, Finante a Senatului, care a spus ca, in situatia data, comisia nu este in masura sa furnizeze un raport. "Am discutat cu presedintele Comisiei de Buget, Finante a Senatului, ei nu sunt, in conditiile acestea in masura sa furnizeze un raport si vom amana pentru saptamana viitoare, in cadrul sesiunii extraordinare, dezbaterea si decizia pe marginea cererii de reexaminare facute de presedinte”, mai afirmat presedinteele Senatului.

Citeste si:
Marcel Ciolacu, precizări despre ultimele modificări legislative
Marcel Ciolacu (PSD), despre...

Senatorii ar urma sa se reuneasca in sedinta de plen pentru a constata ca nu sunt intrunite conditiile necesare pentru a dezbate in sesiune extraordinara solicitarea presedintelui de reexaminare a Codului Fiscal, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.