Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, dupa ce PSD a anuntat ca cere amanarea dezbaterilor privind Codul Fiscal, ca acordul fortelor politice este fundamental, remarcand cu "satisfactie" ca, pentru prima data, Coalitia de guvernare se disociaza de "heirupismul" lui Ponta.

"In urma cu o luna, am facut un apel catre partidele politice pentru o noua abordare a temelor mari, care privesc viitorul Romaniei. Am propus celorlalte forte politice sa iesim din logica electorala si sa adoptam, prin consens politic, decizii pe care niciunii sa nu le putem contesta a doua zi sau anul urmator. Este imbucurator faptul ca discutiile pe tema Codului Fiscal urmeaza aceasta logica: am inceput cu intalnirea tehnica dintre partide si, asa cum este firesc, continuam cu discutia la nivel politic, cea care va genera consensul pe aceasta tema. Dezideratul de la care pornim: un Cod Fiscal aplicabil cel putin 10 ani. Cu un asemenea obiectiv, acordul intre fortele politice este fundamental", a scris copresedintele PNL, pe pagina sa de Facebook.

Gorghiu a mai spus ca nevoia unei discutii politice s-a demonstrat si prin faptul ca "astazi, comisiile parlamentare in care PSD are majoritatea au votat impotriva cererii de reexaminare a Codului Fiscal, deci a intelegerii din urma intalnirii tehnice a partidelor. Cel mai probabil, acelasi lucru s-ar fi intamplat si in plen".

"Remarc cu satisfactie ca pentru prima data, Coalitia se disociaza de heirupismul lui Victor Ponta in ceea ce priveste masurile guvernamentale. Am incredere ca aceasta schimbare de atitudine este doar inceputul. Pe masura ce fortele politice vor gasi o cale de discutie si pe celelalte subiecte de interes major, incepand cu salarizarea in sistemul bugetar, populismul prim-ministrului va fi izolat", mai scrie Gorghiu.

Presedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a declarat luni, la finalul sedintei Coalitiei, ca PSD cere amanarea dezbaterilor parlamentare privind Codul Fiscal si doreste o reuniune a liderilor partidelor parlamentare pentru joi, astfel incat sa se ajunga la o decizie politica, scrie MEDIAFAX.

Propunerea este ca joi sa fie o intalnire a partidelor parlamentare pentru a lua o decizie politica in privinta Codului Fiscal, astfel incat acesta sa fie modificat in sesiunea parlamentara ordinara, a spus Liviu Dragnea, aratand ca practic nu se mai poate vorbi despre sesiune extraordinara.

Citeste si:
Liviu Dragnea a postat o nouă rețetă. Internauții, glume pe seama...
Liviu Dragnea a postat o nouă...

Si presedintele UNPR Gabriel Oprea a declarat, luni, intrebat in legatura cu amanarea discutiilor din Parlament pe Codul Fiscal, ca este normal ca dupa intalnirea tehnica a reprezentantilor partidelor sa urmeze discutii la nivelul liderilor, aratand ca si copresedintii PNL au spus acest lucru.

Parlamentul a intrat, incepand de luni, in sesiune parlamentara extraordinara pentru dezbaterea cererii de reexaminare a Codului Fiscal, formulata de presedintele Klaus Iohannis.

Inaintea sesiunii extraordinare, reprezentantii partidelor parlamentare au avut joi discutii tehnice privind Codul fiscal. In urma consultarilor - la care au participat ministrul Finantelor Eugen Teodorovici (PSD), Eugen Nicolaescu si Marian Petrache (PNL), Eugen Nicolicea, Haralambie Vochitoiu (UNPR), Iuliu Winkler, Erdei Doloczki Istvan, Alexandru Vegh (UDMR) si Catalin Beciu (ALDE) - au fost anuntate propunerile ca TVA sa scada in doua trepte, de la 24% in prezent, la 20% de la 1 ianuarie 2016 si 19% de la inceputul lui 2017 si ca eliminarea supraaccizei la carburanti sa fie amanata pana la 1 ianuarie 2017.

Citeste si:
A început armistițiul temporar dintre Israel și Hamas. Care sunt...
A început armistițiul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.