Secretarul general al PNL, senatorul Gheorghe Flutur, a anuntat, vineri, ca va candida la Consiliul Judetean Suceava si vrea sa fie "locomotiva" partidului in judet, astfel incat PNL sa obtina majoritatea in CJ Suceava, iar el sa se intoarca in functia de presedinte al CJ.

Gheorghe Flutur a spus, intr-o conferinta de presa, ca Delegatia Permanenta a PNL Suceava i-a cerut sa candideze si si-a asumat aceasta candidatura pentru a pune in practica marele proiect de dezvoltare a judetului pe care l-a inceput in mandatul 2008-2012, transmite corespondentul MEDIAFAX. "Suntem la mai putin de un an de alegerile locale. Am intrat in linie dreapta pentru castigarea Consiliului Judetean Suceava si a unui numar majoritar de primarii, ca sa putem sa guvernam acest judet", a spus Flutur.

El a anuntat ca proiectul de dezvoltare a judetului Suceava va incepe cu relansarea programului initiat in mandatul 2008-2012, exprimandu-si nemultumirea ca multe proiecte incepute in mandatul sau au fost blocate, nu au fost finantate sau se deruleaza incet.

Flutur a mentionat ca intre proiectele vizate sunt cele de infrastructura rutiera, privind legaturile cu judetele Iasi, Neamt, Mures si Bistrita, dar si de punere in valoare a Aeroportului Suceava, care este modernizat printr-un proiect initiat de el. "Din pacate, la patru ani de la semnarea contractului, nu zboara nicio cursa", a spus el, adaugand ca proiectul viza dezvoltarea relatiilor cu Ucraina si Republica Moldova pentru ca, pe langa judetele limitrofe, sa fie clienti ai aeroportului si din aceste tari.

Totodata, el a afirmat ca este nevoie de parteneriate, de la institutii din turism pana la asociatii agricole, pentru transportul turistilor si pana la transporturi cargo. El a mai spus ca se impune modernizarea retelei de spitale si dispensare si aducerea de specialisti de renume la Suceava.

In ceea ce priveste proiectele culturale, Gheorghe Flutur vrea sa fie promovat mai mult brandul Bucovina. "In ultima vreme s-a vorbit in soapta, cu amortizor de zgomot, despre Bucovina", a afirmat Flutur, care sustine ca multi si-ar dori sa aiba un brand ca Bucovina pe care sa il poata promova. El a anuntat ca, impreuna cu candidatul la functia de primar al Sucevei, deputatul Ioan Balan, va pune in practica "Proiectul Stefanian" care are in centru Cetatea de Scaun a Sucevei, dar care va fi unul mai larg, in care vor fi implicate institutii de cultura, asociatii de turism, muzee, parcuri si rezervatii naturale.

Citeste si:
Danemarca, prima țară cu un partid condus de roboți
Danemarca, prima țară cu un...

Flutur a precizat ca pentru proiectul sau are nevoie de pilonii de baza - primarii, incepand cu cel din Suceava, unde el sprijina candidatura lui Ioan Balan, si cei din Campulung Moldovenesc, Gura Humorului si Siret, Mihaita Negura, Marius Ursaciuc si Adrian Popoiu. "Va trebui sa gasim oameni puternici ca marile proiecte de dezvoltare ale judetului sa nu ramana doar pe hartie. Da, sunt foarte hotarat sa candidez, locomotiva, si sa ma intorc presedinte CJ", a spus Flutur.

El a subliniat ca prioritatea va fi aducerea de investitori, iar primarii vor trebui sa aiba portofolii de proiecte pregatite, mentionand ca degeaba se fac investitii in infrastructura de utilitati daca nu sunt investitori care sa o foloseasca. "Un primar de dreapta trebuie sa aiba un numar cat mai mare de investitori si nu sa astepte pomana sau sa stea cu mana intinsa la Guvern", a spus Flutur.

Citeste si:
„Autostrada electrică” a Moldovei: Un retur Suceava-București, de...
„Autostrada electrică” a...

La randul sau, vicepresedintele pentru regiunea nord-est al PNL, deputatul Ioan Balan, a spus ca impreuna cu Gheorghe Flutur va face o echipa politica, una care isi propune sa faca administratie judeteana si locala.
"Sper ca in 2016 sa facem o echipa, eu, ca primar, si Flutur, ca presedinte de CJ. Avem o experienta comuna, care poate fi garantia proiectelor de dezvoltare a Sucevei. In oras sunt multe lucruri de facut. Cel mai tare ma bucur de faptul ca echipa noastra se mareste cu oameni cu expertiza si competente. Azi am garantia unei echipe puternice si la judet si la municipiu", a afirmat Balan.

Gheorghe Flutur a fost presedinte al Consiliului Judetean Suceava in mandatul 2008-2012.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.