PSD acuza Primaria Arad ca a cheltuit 30.000 de euro, in 2014, ”pe felicitari si pungi cadou”, sustinand ca informatiile sunt extrase dintr-un raport al Curtii de Conturi, in timp ce primarul Gheorghe Falca spune ca banii au fost folositi pentru protocol in relatiile externe.

Conform unui comunicat de presa remis, joi, de PSD Arad, ”Primaria Arad a cheltuit peste 30.000 de euro pentru felicitari si pungi cadou”, fiind citat un raport al Curtii de Conturi care ar contine ”mai multe nereguli in folosirea banilor publici”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

”Curtea de Conturi a identificat folosirea nu doar ilegala, ci si scandaloasa a banilor publici pentru achizitionarea de felicitari si pungi cadou. Este vorba despre peste 133.548 de lei, echivalentul a aproximativ 30.000 de euro. Consideram aceasta suma o cheltuiala exagerata, foarte mare in raport cu posibilitatile Aradului si mai ales cu puterea de cumparare a contribuabilului aradean”, arata PSD.

In comunicat este citat consilierul local PSD Marin Lupas, care spune ca ”Primaria putea sa limiteze drastic aceasta cheltuiala si sa gaseasca oricand alte destinatii pentru aceste sume de bani”.

”Este interesant de aflat cate felicitari pot fi achizitionate cu 30.000 de euro, ma intreb si ce au mai continut pungile cadou. Avand in vedere faptul ca aceste cheltuieli exagerate au intervenit in anul electoral 2014, ne putem intreba daca nu cumva aceste materiale promotionale au fost folosite in scop electoral, pe banii aradenilor. Oricum, Curtea de Conturi a aratat ca aceste sume de bani au fost folosite fara a respecta normele legale si consideram ca se impun explicatii din partea Primariei Arad”, afirma consilierul local al PSD.

La solicitarea corespondentului MEDIAFAX, primarul Aradului, Gheorghe Falca, a declarat ca suma respectiva a fost cheltuita pentru protocol in relatiile externe.

”Constat ca domnul consilier PSD Lupas este ingrijorat de cheltuielile de reprezentare a municipiului si chiar considera inutil ca Aradul sa se prezinte de maniera onorabila in relatiile externe si in fata oficialilor care ne viziteaza. Chiar acum, de Zilele Aradului, avem invitate delegatiile oraselor infratite. Pentru ocazii din acestea exista reguli si uzante de protocol cu care se pare ca domnul consilier PSD nu este deprins”, afirma Falca.

Citeste si:
Enigma din Sectorul 4: Bolarzi albi noi, înlocuiți după câteva...
Enigma din Sectorul 4:...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.