Prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu sustine ca 80% din promisiunile programului de guvernare al PSD nu au fost indeplinite, aratand ca guvernarea PSD este lipsita de curaj, iar Victor Ponta a fost un premier “fricos”, “incompetent”, “flecar” si este “un pariu pierdut si o iluzie dezumflata”.

Predoiu a postat, miercuri, pe Facebook o analiza a promisiunilor neonorate din programul de guvernare a PSD, aratand ca din cele 159 de promisiuni, 23 au fost indeplinite,- 14,5%, 127 au fost uitate sau s-au dovedit minciuni, adica 79,9%, iar 9 sunt fie in curs de indeplinire, fie au fost realizate de guvernul anterior. El a aratat ca cel mai grav lucru in prezent este faptul ca Ponta propune, “din nou – deja-vu 2008 - un model economic riscant, axat pe crestere de deficit, cheltuieli bugetare exagerate si consum”.

"Domnul V. Ponta a prezentat in direct la televiziunea prietenului sau, dl Ghita, o enumerare a succeselor Guvernului sau: 6 promisiuni electorale ale guvernarii sale - 6 indeplinite, deci o rata de succes de 100% - dupa model nord-coreean. In realitate, programul de guvernare PSD - Ponta contine 159 de promisiuni, dintre care: 23 de promisiuni au fost indeplinite (14,5%); 127 de promisiuni au fost “uitate” sau s-au dovedit a fi minciuni grosolane (79,9%); 9 promisiuni sunt fie in curs de indeplinire, fie au fost indeplinite de guvernul anterior, fie nu intra in atributiile Guvernului, fie au fost indeplinite doar partial (5,6%)", a mentionat Predoiu.

El a aratat ca statistica demonstreaza ca guvernarea PSD este lipsita de curaj si responsabilitate, iar Ponta a ezitat in fata reformelor. "Documentul de mai jos demonstreaza statistic ca guvernarea PSD este lipsita de curaj si responsabilitate. In fata esecurilor, Ponta a aratat intotdeauna cu degetul spre altii. In fata reformelor a ezitat si s-a eschivat. A fost un premier pe cat de fricos, pe atat de demagog, pe cat de incompetent, pe atat de flecar", a adaugat Predoiu.

Potrivit liderului PNL, aproape 80% din programul guvernului PSD - Ponta este neindeplinit dupa aproape 4 ani in functie, iar restul, cu rezultate incerte. "In schimb, Ponta a declarat ca doreste sa continue pana in decembrie 2016 ce a inceput: risipirea si furtul banilor publici (vezi de ex.cazul Turceni devalizat de avocati); blocajul sau dezorganizarea institutionala in administratie (azi toate ministerele si agentiile stau, nimeni nu mai face nimic, administratia este paralizata); esecul total al unor forme majore (de ex.,legea descentralizarii administrative); stoparea unor reforme majore (de ex., sistemul sanitar, al educatiei, al companiilor de stat si al administratiei centrale si locale, dezastru la fondurile europene); esecul constructiei de autostrazi (niciun metru de autostrada contractat in mandatul V. Ponta, cele construite se surpa); esecul relansarii capitalului autohton (vezi numarul de falimente in mandatul V. Ponta); esecul cresterii investitiilor straine (vezi prabusirea lor in mandatul V. Ponta); esecul relansarii pietei muncii si diminuarii somajului (vezi cresterea numarului de someri, inspecial in randul tinerilor);nesecul prevenirii coruptiei in propriul guvern (vezi numarul ministrilor inculpati si condamnati); esecul apararii si promovarii intereselor noastre economice acasa sau in strainatate (vezi cazul Rompetrol)", mai sustine Predoiu.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

El a adaugat ca mandatul PSD – Ponta este notabil prin faptul ca Romania este singura tara din UE condusa de un premier inculpat. "Mandatul PSD - Ponta este notabil doar prin groaznic de rusinoasa situatie in care a adus tara- singura tara din UE condusa de un premier inculpat ( pentru spalare de bani si evaziune fiscala)", a mai aratat Predoiu.

Prim-vicepresedintele liberal a sustinut ca in locul reformelor structurale, Ponta a preferat masurile bugetare pentru baronii PSD. "Pentru multi, de la cei cativa oameni cheie in statul roman care l-au promovat si sprijinit in momente esentiale, pana la fostii parteneri politici si electorat, V. Ponta si guvernul PSD
sunt un pariu pierdut si o iluzie dezumflata. Dar cel mai grav lucru in prezent este faptul ca ne propune, din nou – déjà-vu 2008 - un model economic riscant, axat pe crestere de deficit, cheltuieli bugetare exagerate si consum", a mai afirmat liderul liberal.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

El a mentionat pomisiunile programului de guvernare PSD care nu au fost indeplinite, printre care reducerea la jumatate a numarului de taxe parafiscale, combaterea traseismului politic, alinierea la media europeana a redeventelor, finalizarea autostrazilor Bucuresti – Arad, Transilvania, Bucuresti- Ploiesti- Brasov, dezvoltarea satului romanesc, refacerea sistemului de irigatii, impaduriri, finalizarea Camerelor agricole, comensarea medicamentelor la 90% pentru pensionarii cu pensii sub 1000 lei, internet wireless gratuit in jurul institutiilor publice, programul masa calda pentru elevii din ciclul primar.

Potrivit lui Predoiu, alte promisiuni neonorate de guvernul PSD sunt lipsa cvorumului de prezenta necesar validarii referendumului pentru revizuirea Constitutiei, modificarea numirii in functie a judecatorilor si procurorilor, prin formalizarea rolului presedintelui si a ministrului justitiei, a procedurii de numire a membrilor CC, cu eliminarea factorului politic, o singura angajare a raspunderii Guvernului pe sesiune parlamentara, reducerea evaziunii fiscal, eliminarea influentei politicului in sistemul judiciar.

Citeste si:
Ciucă: „Există probabilitatea ca MCV-ul să fie ridicat”
Ciucă: „Există probabilitatea...

Intre promisiunile realizate figureaza, in opinia lui Predoiu, mentinerea cotei unice de impoziare de 16%, intarirea sistemului de salarizare special a angajatilor din sistemul fondurilor europene, indexarea pensiei cu inflatia, cresterea progresiva a bugetului apararii, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.