Presedintele Klaus Iohannis saluta investirea noului Guvern al R.Moldova, mentionand ca sarcinile acestuia nu sunt deloc usoare, insa vrea ca partenerii Romaniei sa fie convinsi ca vor avea in tara noastra "cel mai important sprijin" in directia continuarii parcursului proeuropean.

"Salut investirea noului Guvern al Republicii Moldova, un guvern cu o orientare clara proeuropeana. Stiu ca sarcinile care stau in fata executivului de la Chisinau nu sunt deloc usoare, insa vreau ca partenerii nostri sa fie convinsi ca vor avea in Romania cel mai important sprijin in directia depasirii dificultatilor economice si a continuarii parcursului proeuropean", spune Klaus Iohannis, intr-o postare pe Facebook. "Succes Guvernului Valeriu Strelet!", mai transmite presedintele Iohannis.

Guvernul condus de premierul Valeriu Strelet a primit, joi dupa-amiaza, votul de incredere al Parlamentului Republicii Moldova, informeaza Jurnal de Chisinau. In total, 52 de parlamentari au votat in favoarea Guvernului, iar 41 s-au pronuntat impotriva, scrie MEDIAFAX.

Presedintele Nicolae Timofti l-a desemnat premier pe Valeriu Strelet la propunerea Partidului Liberal-Democrat (PLDM). Partidul Liberal-Democrat, Partidul Democrat si Partidul Liberal din Republica Moldova au semnat saptamana trecuta un acord pentru formarea unei noi coalitii - Alianta pentru Integrare Europeana 3.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.