Victor Ponta a scris, pe pagina sa de Facebook, ca plateste acum pentru indrazneala de a-l suspenda pe Traian Basescu, adaugand ca ziua de 29 iulie 2012, in care a avut loc referendumul pentru demiterea fostului presedinte, ramane "un moment extraordinar", comparabil doar cu ziua de 22 decembrie 89.

"Pentru mine ziua de 29 iulie va ramane intotdeauna un moment extraordinar, comparabil doar cu ziua de 22 decembrie 1989. In 2012 a fost ziua in care 7,4 milioane de cetateni au votat la Referendum ca sa isi ia tara inapoi de la un personaj politic sinistru - Basescu, un Regim brutal si detestat la fel ca cel comunist si un Sistem de Propaganda la fel de feroce si puternic atunci ca si acum!", a scris primul ministru pe pagina de Facebook.

Ponta a continuat in aceesi nota, mentionand ca "Crin Antonescu si cu mine am fost atunci liderii acelui fenomen exceptional - avem meritul de a-l fi reprezentat si vina de a nu fi dus la capat vointa oamenilor!".

Premierul si-a continuat declaratia spunand ca "pana azi au supravietuit si au castigat multi dintre cei infranti atunci de vointa populara (ceea ce fac acum Blaga, Predoiu, MRU, Macovei, etc. este doar o confirmare pentru cei care inca mai aveau iluzii). Si era de asteptat ca eu si Crin (plus Liviu Dragnea, Radu Stroe si multi alti initiatori) sa platim pretul pentru "indrazneala" de atunci".

Ponta mai sustine ca are convingerea ca in viitor va fi posibil ca democratia sa nu fie doar o vorba goala: "Dar vreau sa-mi exprim convingerea absoluta ca am avut atunci dreptate si sa arat recunostiinta mea pentru cei 7,4 milioane de romani care au crezut cu sinceritate ca democratia si dreptatea pot fi nu doar vorbe goale, ci principii de functionare pentru o societate normala. Nu a fost posibil atunci, nu e posibil acum, dar cred ca in viitor va fi!".

La 29 iulie 2012 a avut loc referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, acesta nefiind validat in conditiile in care nu au fost indeplinite conditiile privind prezenta la urne a jumatate plus unu din numarul total al alegatorilor inscrisi pe listele electorale.

Din numarul total al cetatenilor cu drept de vot care se ridica la 18.292.464, la vot s-au prezentat 46,24% din romani. 87,52%, 7.403.836 au votat DA, fiind in favoarea demiterii presedintelui Traian Basescu. 11,15%, 943.375 persoane au votat NU. Referendumul a fost punctul culminant al unei crize politice, generate de suspendarea lui Traian Basescu de catre majoritatea parlamentara USL, formata atunci din PNL si PSD si condusa de Victor Ponta si Crin Antonescu, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.