Presedintele Klaus Iohannis si sotia sa, Carmen Iohannis, au participat, duminica, la deschiderea Festivalului de la Salzburg, la invitatia presedintelui austriac, Heinz Fischer, cu care a avut si o intrevedere oficiala in cursul zilei.

"Festivalul, care se desfasoara in locul nasterii lui Wolfgang Amadeus Mozart, reuneste iubitori de muzica, opera si teatru din toate colturile lumii si reprezinta o traditie, fiind organizat inca din anul 1920. Cred in puterea culturii de a reuni oamenii si sunt un sustinator al evenimentelor culturale", se precizeaza intr-o postare pe pagina de Facebook a presedintelui.

Postarea este insotita de poze de la eveniment, in care presedintele Iohannis apare alaturi de sotia sa si de cuplul prezidential austriac, Heinz si Margit Fischer. In cursul zilei, Iohannis a avut o intrevedere oficiala cu omologul sai austriac, cei doi sefi de stat discutand despre evolutia relatiilor bilaterale si teme de actualitate ale agendei europene si internationale, potrivit unui comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale.

In ceea ce priveste problematica europeana, cei doi presedinti au evidentiat interesul de intensificare a cooperarii pe teme de interes regional, in perspectiva detinerii succesive de catre Austria si Romania a presedintiei Consiliului UE, in 2019.

Un alt aspect al discutiilor a vizat dinamizarea colaborarii in cadrul Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii si in regiunea Balcanilor de Vest, cei doi exprimandu-si "satisfactia" pentru nivelul "foarte bun" al dialogului intre Romania si Austria, precum si dorinta de consolidare a relatiei bilaterale, scrie MEDIAFAX.

Aproximativ 15 activisti pentru drepturile animalelor au protestat duminica, in orasul austriac Salzburg, cu ocazia vizitei presedintelui Klaus Iohannis, fata de eutanasierea cainilor maidanezi in Romania, informeaza presa austriaca.

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.