Colegiul Director al PNL Suceava a decis, sambata, excluderea din partid a vicepresedintelui CJ Suceava, Ilie Nita, care este si vicepresedinte al organizatiei, dupa ce, joi, Biroul Politic Judetean propusese acest lucru pe motiv ca Nita nu a respectat deciziile formatiunii.

Colegiul Director al PNL Suceava a avizat cu 171 de voturi pentru si cinci impotriva decizia de joi a Biroului Politic Judetean al PNL Suceava care propusese ca Ilie Nita sa fie sanctionat cu excluderea pentru ca a incalcat articolul 28 din Statutul PNL prin atacuri la conducerea PNL si prin nerespectarea deciziilor partidului.

Ilie Nita a mai fost membru PD, partid din care a fost exclus in 2004, dar si membru PRM, fiind de asemenea exclus in 2009, scrie MEDIAFAX.

Un numar de 41 de primari liberali din judetul Suceava au depus o solicitare oficiala la PNL Suceava prin care cereau ca Ilie Nita sa demisioneze pana in 15 iulie din functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean Suceava, pe motiv ca acesta nu le reprezinta interesele si ca este sustinut in aceasta functie de PSD.

Ei i-au cerut sa aleaga intre PNL si colaborarea cu PSD din Consiliul Judetean. Nita si-a anuntat, la inceputul lunii iulie, dorinta de a candida la presedintia Consiliului Judetean Suceava si l-a criticat pe liderul liberal Gheorghe Flutur despre care a spus ca baga "ura si vrajba" in organizatia PNL Suceava.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.