Liderul interimar al PSD Liviu Dragnea a declarat ca majorarea salarizarii demnitarilor are o motivatie corecta deoarece presedintele, sefii Camerelor, ministrii trebuie sa aiba salarii bune pentru ca au raspunderi uriase, dar ca aceasta trebuie urmata de modificarea intregii legi a salarizarii.

"Este o ordonanta (in privinta salarizarii demnitarilor - n.r.), e publicata. Nu cred ca se mai revine cu legea salarizarii. Pana la urma, aceasta lege este un lucru bun daca este primul pas si este urmata de modificarea intregii legi a salarizarii. Adica este o motivatie corecta, ca presedintele Romaniei, premierul, sefii Camerelor, ministrii sa aiba salarii bune, pentru ca, totusi, au raspunderi uriase. Nu putem ridica doar salariile inaltilor demnitari, iar marea masa a bugetarilor sa ramana cu salarii foarte mici. Am inteles de la doamna Rovana Plumb ca proiectul de lege a salarizarii mari este aproape gata, nu l-am vazut. Daca e un pas dintr-un proiect mare este corect, daca ramane singular, atunci nu este bine", a spus Dragnea. El a raspuns astfel la intrebarea ce se intampla cu salariile demnitarilor.

Guvernul a decis ca indemnizatiile lunare ale presedintelui, prim-ministrului, presedintilor Parlamentului, sefilor de servicii de informatii sa fie majorate, iar cele mai mari salarii le vor avea presedintele tarii, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, prim-ministrul si presedintii celor doua Camere ale Parlamentului. Majorarea indemnizatiilor a fost anuntata de Gabriel Oprea in 8 iulie, in ultima zi in care a exercitat interimar functia de premier, scrie MEDIAFAX.

Guvernul a stabilit ca aceasta crestere sa fie aplicata si ministrilor, vicepresedintilor, secretarilor si chestorilor Senatului si Camerei Deputatilor, Avocatului Poporului, presedintelui Consiliului Legislativ si celui al Curtii de Conturi, sefului SGG si celui al Cancelariei premierului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.