Co-presedintele PNL Alina Gorghiu considera "nejustificat" "atacul" presedintelui interimar al PSD, Rovana Plumb, la adresa PNL si ii doreste acesteia sa nu "copieze stilul lui Victor Ponta si "sa isi pastreze eleganta discursului politic”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Astazi am constatat, din pacate, un atac al doamnei Plumb, in opinia noastra nu doar nejustificat, este un atac pe care pot sa il inteleg intr-o anumita masura de legitimare a domniei sale in noua postura de presedinte PSD. Ii doresc, insa, sa nu copieze stilul lui Victor Ponta si sa incerce sa isi pastreze eleganta la nivel de discurs politic. Ar fi pacat sa fie o copie a lui Victor Ponta”, a declarat, duminica, la Toplita, in judetul Harghita, Alina Gorghiu, unde s-a aflat impreuna cu Vasile Blaga.

Presedintele interimar al PSD, Rovana Plumb, i-a acuzat pe membrii "noului PNL” ca isi reneaga propriul vot dat in Parlament, ca nu mai recunosc ca au participat la toate consultarile si dezbaterile din comisii, au contribuit cu masuri cuprinse in noul Cod Fiscal si nici ca au votat in favoarea lui.

"Cat de mult mai poate fi prelungita batjocura penelisto-pedelista la adresa romanilor?" a spus Plumb, duminica, intr-o conferinta de presa. "Ceea ce se intampla in ultimele 96 de ore nu este numai revoltator, dar este profund condamnabil. Atitudinea partidului condus de Alina Gorghiu intesat cu cei care au distrus Romania si au umilit pe romani fata de codurile fiscale nu face altceva decat sa riste un moment favorabil important economic si social al Romaniei, cel mai important din cei 11 ani”, a sustinut ea.

Presedintele interimar al PSD a adaugat ca, "exact” in perioada in care Cabinetul Ponta, impreuna cu coalitia parlamentara majoritara care il sustine, pregateste actele normative care cuprind masurile prin care se "aduc catre romani” beneficiile cresterii economice, "si-au adus aminte cei din noul PNL cum au batjocorit 20 de milioane de romani prin cresterea sufocanta a taxelor si atunci au decis sa le spuna romanilor ca nu merita sa beneficieze de reducerile fiscale care sunt cuprinse in coduri, sa le spuna romanilor ca nu merita sa plateasca taxe mai mici, ca nu merita sa aiba facturi reduse si preturi mai mici in magazine, sa le spuna romanilor ca nu le trebuie o reducere cu 5 la suta a TVA”.

Plumb a opinat ca „suntem in fata unei uriase farse politice”. In replica, copresedintele PNL Vasile Blaga a afirmat, duminica, la Toplita, ca social-democratii "fac galagie” ca sa "bage sub pres” problemele pe care le au, in prezent, premierul Victor Ponta si PSD.

"Noi suntem un partid de dreapta care militeaza pentru relaxare fiscala, asta este clar, nu este o noutate si si acum ei (social-democratii – n.r) fac galagie ca sa bage sub pres problemele pe care le are Ponta si PSD: pe de o parte Ponta care are treaba lui cu Justitia, pe de alta parte problemele pe care le are PSD, ca miercuri au o reuniune mai importanta si deja au trei candidaturi pentru functia de presedinte interimar. Si atunci, da-i cu Codul Fiscal si cu schimbarea pozitiei PNL fata de aceasta tema!”
, a conchis Blaga.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Co-presedintii PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga au facut, duminica, o vizita la Toplita, in judetul Harghita, unde au sustinut o conferinta de presa si apoi au participat la manifestarile prilejuite de Zilele Orasului Toplita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.