Primarul municipiului Urziceni, judetul Ialomita, Constantin Sava, a fost retinut, joi, de catre procurori, pentru instigare la abuz in serviciu, edilul fiind suspectat ca a determinat-o pe sefa Directiei de Taxe Locale sa sisteze poprirea pusa pe conturile unei firme, in dauna bugetului local.

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Ialomita l-au retinut, joi, pentru 24 de ore, pe primarul municipiului Urziceni, Constantin Sava, fata de care a fost pusa in miscare urmarire penala pentru infractiunea de instigare la abuz in serviciu, anunta un comunicat dat publicitatii, joi, de Parchetul Tribunalului Ialomita, transmite corespondentul MEDIAFAX.

In acelasi dosar este cercetata, sub acuzatia de abuz in serviciu, directoarea Directiei de Impozite si Taxe Locale din cadrul primariei Urziceni, Maria Irimie.

Conform procurorilor, in 4 iunie 2014, primarul Constantin Sava, ca urmare a unei intelegeri cu administratorul unei firme din municipiul Urziceni, a determinat-o pe Maria Irimie, director executiv al Directiei de Impozite si Taxe Locale, din cadrul Primariei Urziceni, in timp ce se afla in exercitarea atributiunilor de serviciu, sa dispuna sistarea popririi instituite asupra conturilor bancare ale respectivei societati comerciale.

Conturile acelei firme fusesera blocate pentru suma de 50.540 lei, reprezentand debite restante din impozite si taxe locale, iar poprirea a fost ridicata de catre sefa de la Impozite si Taxe fara ca societatea comerciala sa indeplineasca conditiile legale privind incetarea executarii silite, producand astfel un prejudiciu Primariei municipiului Urziceni si o vatamare a drepturilor si intereselor legitime ale Municipiului Urziceni, sustin procurorii.

"Dupa dispunerea incetarii executarii silite, reprezentantii SC C SRL, in aceeasi zi, au transferat integral sumele de bani existente in conturile bancare, care ar fi acoperit sumele datorate unitatii administrativ teritoriale", se arata in comunicatul dat publicitatii de Parchetul de pe langa Tribunalul Ialomita. Anchetatorii urmeaza sa decida daca il vor prezenta pe primarul Constantin Sava instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva.

Citeste si:
Florin Cîţu, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, acuzaţi de abuz în...
Florin Cîţu, Vlad Voiculescu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.