Copresedintele PNL Vasile Blaga spune ca premierul Victor Ponta, desi este jurist, "nu cunoaste Constitutia", sustinand ca acesta nu ii poate ”dicta” presedintelui Klaus Iohannis "sa nominalizeze un alt prim-ministru de la PSD", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Vasile Blaga a declarat, joi, la Deva, intr-o conferinta de presa, ca Victor Ponta nu-i poate ”dicta” presedintelui Klaus Iohannis "sa nominalizeze un alt prim-ministru de la PSD", liderul liberal mentionand ca "e de vazut" daca social-democratii mai au o majoritate in Parlament.

"Un om arogant, care zice ca-i jurist (Victor Ponta - n.r.), dar care nu cunoaste Constitutia. Daca dansul isi da demisia, e de vazut daca mai exista o majoritate in actuala configuratie parlamentara, cum exista ea astazi. Daca imi aduc aminte, unul din partidele care a zis ca-l sustine, a zis ca-l sustine pe el (pe Victor Ponta - n.r.), atat timp cat este prim-ministru, si nu sustine PSD. Deci, lucrurile sunt complicate. Presedintele, dupa discutii cu partidele politice, asa spune Constitutia - si ati observat ca domnul Iohannis nu incalca nici in litera, nici in spirit Constitutia -, va chema la consultari la Cotroceni toate partidele politice si va ajunge la o concluzie. Nu Ponta ii dicteaza presedintelui. Presedintele are obligatia de a consulta partidele si de a ajunge la o concluzie", a afirmat Vasile Blaga.

La randul sau, Alina Gorghiu a declarat, in aceeasi conferinta de presa, ca propunerea formulata de Victor Ponta este "ridicola", mentionand ca aceasta se justifica prin faptul ca actualul premier s-ar teme ca isi va pierde functia. "Propunerea e ridicola. (...) Din nefericire pentru domnia sa, are declaratii impulsive, vine cu cate o noua idee in fiecare zi. Si asta are o singura justificare: nelinistea si frica pe care o traieste zilnic ca-si va pierde functia de premier. Si, stiti cum se intampla, in general, de ce ti-e frica, nu scapi", a spus Gorghiu.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, intr-o emisiune la B1 TV, ca si-ar da demisia de la sefia Guvernului daca urmatorul premier ar fi tot din coalitie si daca ar exista in prealabil un acord in acest sens, semnat cu presedintele Klaus Iohannis, el mentionand totodata ca vrea sa-si duca mandatul la bun sfarsit, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.