Fostul presedinte Traian Basescu spune ca Victor Ponta, "mincinosul national" incearca sa convinga lumea ca si-ar trada electoratul, daca ar demisiona din fruntea Executivului, amintind ca nu a fost ales prin vot, ci el l-a desemnat premier.

Basescu scrie, pe pagina sa de Facebook, ca Victor Ponta apeleaza la o diversiune pentru a justifica faptul ca nu demisioneaza, sustinand ca i-ar trada pe cei care l-au votat.

"Nu poporul te-a facut premier, ci eu te-am desemnat pentru aceasta functie, iar Parlamentul a aprobat propunerea mea.
De aceea, te rog, tradeaza-ma pe mine, care te-am desemnat, demisionind si nu trada interesele tarii tale ramanind in functie"
, scrie fostul presedinte pe reteaua de socializare, adaugand ca Ponta a reusit performanta de a deveni singurul premier european urmarit penal.

Basescu aminteste ca l-a desemnat premier pe Victor Ponta, respectand principiul constitutional potrivit caruia alianta care castiga alegerile da si premierul.

"Mincinosul national incearca sa ne convinga ca, daca ar demisiona, ar trada electoratul. Bietul mitoman a ajuns sa creada si vrea sa convinga o lume intreaga ca el a fost ales de popor. Nu, dragule, pe tine nu te-a ales niciun popor, ci te-am desemnat eu pentru functia de prim-ministru respectind principiul constitutional ca o alianta care a cistigat alegerile cu 68% poate propune premierul. Acum nici macar alianta USL care a cistigat alegerile nu mai exista, deci tu cam vii de nicaieri la Palatul Victoria. Nu indrazni sa mai vorbesti de legitimitate cind alianta, dar si intelegerea politica ce te-a propulsat au disparut", mai scrie Basescu.

Potrivit acestuia, desi ramane consecvent ideii ca acuzatia de conflict de interese nu este justificata, "participarea la fals si spalare de bani in relatia cu Dan Sova in afacerea Rovinari - Turceni pare a fi temeinic documentata de procurori si numai un judecator poate decide definitiv, indiferent ce eforturi mediatice s-ar face pentru a-l spala pe Ponta", scrie MEDIAFAX.

Luni seara, intr-o emisiune a postului de televiziune Antena 3, Victor Ponta a sustinut ca s-a gandit sa demisioneze din functia de prim-ministru, dar asta ar fi insemnat sa-si tradeze electoratul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.