Social-democratii care nu inteleg ca este nevoie de unitate in partid fac jocurile adversarilor politici, sustine presedintele interimar al PSD, Rovana Plumb, adaugand ca un congres nu ar face altceva decat sa puna in pericol guvernarea PSD.

"PSD trebuie sa actioneze ca o echipa. Cine nu intelege asta joaca pentru adversarii politici. Nu ne trebuie congrese acum, nu trebuie sa punem in pericol prezenta la guvernare. In toate momentele sale importante, PSD s-a comportat ca o echipa. Asta trebuie sa se intample si acum. Astazi, PSD e condus de o echipa solida; trebuie sa actionam si in continuare ca o echipa - nu sa ne atacam unii pe altii. Dezbinarea ar fi un avantaj nesperat doar pentru adversarii nostri", sustine Rovana Plumb, potrivit unui comunicat de presa.

Plumb mai spune ca, potrivit statutului, presedintele Consiliului National asigura conducerea partidului pentru orice perioada de interimat, intre Congrese, ea referindu-se astfel la declaratiile lui Liviu Dragnea, potrivit carora Comitetul Executiv al partidului ar trebui sa decida ce se intampla cu locul ramas liber prin retragerea lui Ponta de la sefia formatiunii, scrie MEDIAFAX.

"Cei care vorbesc despre organizarea unui congres acum nu se raporteaza la binele PSD, ci la sperantele oponentilor nostri. Nu avem de ce sa organizam congrese prin care sa facem jocurile adversarilor PSD, pentru ca riscam ca, pe parcurs, sa pierdem guvernarea dar si aliatii pe care ii avem. Iar de castigat nu am castiga nimic", mai spune Plumb, insistand asupra faptului ca prioritara este continuarea guvernarii.

Coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, ca functia de presedinte interimar, pe care ar ocupa-o in continuare Rovana Plumb dupa "demisia" lui Victor Ponta de la sefia PSD, nu exista in partid, ci doar un "loc gol" in privinta caruia trebuie sa decida Comitetul Executiv al PSD

"PSD nu este un partid care poate fi condus prin delegare, e un partid mare, un partid asezat. Acum este nevoie de o legitimare in Comitetul Executiv National. Nu exista nimeni in functia de presedinte interimar, deci noi nu avem presedinte interimar, avem presedinte care si-a dat demisia si este un loc gol", a spus Liviu Dragnea. El a aratat ca cel mai tarziu saptamana viitoare ar trebui sa aiba loc o sedinta a Comitetului Executiv National al PSD.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Dragnea a mai spus ca la sedinta coalitiei de luni spera sa fie prezent si Victor Ponta, care "sa lamureasca lucrurile in coalitie, daca sunt ceva lucruri de lamurit". "Sper ca dupa aceasta intalnire de azi, lucrurile sa intre in normal", a mai spus Liviu Dragnea. Pe de alta parte, sedinta BPN al PSD ar urma sa aiba loc miercuri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.