PNL va contesta la Curtea Constitutionala votul din plenul Camerei Deputatilor privind respingerea inceperii urmaririi penale a lui Victor Ponta, pentru conflict de interese.

Anuntul privind depunerea contestatiei la CCR a fost facut, vineri, de prim-vicepresdintele PNL, Ludovic Orban. La 9 iunie, plenul Camerei Deputatilor a respins cererea DNA de urmarire penala a premierului Victor Ponta pentru conflict de interese.

Imediat dupa votul din plenul Camerei Deputatilor, liderul grupului PNL, Ludovic Orban, declara ca liberalii cauta "temeiuri solide" pentru a putea ataca decizia in cazul lui Victor Ponta, el spunand ca, daca vor fi gasite aceste temeiuri legate de procedura de vot, liberalii vor ataca hotararea la Curtea Constitutionala.

Intrebat, dupa votul din Camera Deputatilor, daca PNL va contesta la Curtea Constitutionala procedura, Ludovic Orban a declarat: "In mod evident. Pentru prima oara in Parlamentul Romaniei nu se mai voteaza cererea formulata de procurorul general de incepere a urmaririi penale, ci s-a votat raportul Comisiei. Investigam temeiuri solide pentru a putea ataca hotararea la CC si, daca vom gasi aceste temeiuri, vom ataca la Curtea Constitutionala aceasta hotarare".

Liderul deputatilor liberali a mai spus ca prin votul de marti ”PSD si majoritatea guvernamentala au aratat ca nu le pasa de Romania si de imaginea tarii”.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a respins, luni, cu 18 voturi "impotriva", 7 "pentru" si o abtinere, solicitarea DNA privind inceperea urmaririi penale a premierului Victor Ponta si pentru infractiunea de conflict de interese. Raportul Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor a fost dezbatut marti, in sedinta de plen a Camerei.

Din totalul de 387 de deputati, la sedinta de marti au fost prezenti 351, numarul voturilor valabil exprimate fiind acelasi. Din voturile valabil exprimate, 231 au fost pentru "proiectul de hotarare privind respingerea cererii de incepere a urmaririi penale" a lui Victor Ponta , iar 120 de voturi au fost "impotriva". Intrucat s-a intrunit majoritatea simpla, decizia Camerei Deputatilor a fost de respingere a inceperii urmaririi penale pentru seful Guvernului.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

In urma votului din plenul Camerei Deputatilor, presedintele Klaus Iohannis i-a cerut din nou demisia premierului Victor Ponta, relateaza MEDIAFAX. Intr-o declaratie transmisa de Administratia Prezidentiala la scurt timp de la votul din Camera Deputatilor, presedintele Klaus Iohannis spune ca Parlamentul nu ar trebui sa obstructioneze actul de justitie si ca regreta ca astazi coalitia de guvernare a impus o decizie in sens contrar si s-a transformat intr-un scut de protectie pentru Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta este urmarit penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor in dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi savarsit in perioada in care era avocat. De asemenea, DNA a cerut Camerei Deputatilor avizarea urmaririi penale pe numele premierului si pentru conflict de interese.

Citeste si:
Parlamentul a aprobat bugetul de stat pentru anul 2024
Parlamentul a aprobat bugetul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.