Politica 8 Iulie 2015 14:16
Mihai-Razvan Ungureanu a fost investit, miercuri, in functia de director al Serviciului de Informatii Externe (SIE), la ceremonie participand presedintele Klaus Iohannis.

Administratia Prezidentiala a transmis, miercuri dupa-amiaza, ca Mihai Razvan Ungureanu a fost investit in functia de director al Serviciului de Informatii Externe, iar la ceremonia care a avut loc la sediul SIE a participat si presedintele Klaus Iohannis.

”Klaus Iohannis a subliniat pozitia importanta a Serviciului de Informatii Externe in recent adoptata Strategie Nationala de Aparare a Tarii, mai ales in contextul modificarilor geopolitice rapide din regiune. Presedintele Romaniei a precizat, de asemenea, ca Serviciul de Informatii Externe se afla in prima linie a frontului impotriva provocarilor neconventionale din afara granitelor, de aceea trebuie sa-si consolideze toate instrumentele necesare atingerii scopurilor strategice care se refera la evaluare strategica, avertizare timpurie, prevenirea conflictelor, decizie in momente de criza intemeiata pe informatie reala, exacta si la timp”, a spus Iohannis la ceremonia de investitura a lui Ungureanu

Seful statului a mai sustinut ca rolul SIE este important si ”din perspectiva relatiilor si cooperarii euroatlantice si internationale, unde prin contributiile specifice si-a dovedit eficienta in domeniul analizei strategice si in promovarea multiplelor interese nationale”.

”Totodata, presedintele Klaus Iohannis si-a exprimat convingerea ca Serviciul de Informatii Externe isi va consolida atat performantele in planul activitatii specifice, cat si rolul de partener activ in formatele de lucru care privesc asigurarea securitatii nationale”, a mai transmis Administratia Prezidentiala.

Presedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat pe Mihai Razvan Ungureanu pentru functia de director al Serviciului de Informatii Externe in 24 iunie, iar o saptamana mai tarziu plenul reunit al Parlamentului l-a votat pe Ungureanu la conducerea SIE.

Citeste si:
Demiteri după tragedia din Gorj. Cine rămâne fără funcție după...
Demiteri după tragedia din...

Mihai-Razvan Ungureanu a fost ministru de Externe intre anii 2004-2007 si director al Serviciului de Informatii Externe al Romaniei in perioada 2007-2012. El a fost premier in perioada februarie-aprilie 2012, cand Guvernul condus de el a cazut dupa 78 de zile de mandat, in urma motiunii de cenzura a opozitiei, scrie MEDIAFAX.

Mihai Razvan Ungureanu este senator de Arad, mandat obtinut din partea ARD, prin redistribuire, la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012. In septembrie 2012, Ungureanu s-a inscris in partidul Forta Civica, unde a candidat la presedintia partidului. Mai apoi, a alipit partidul la Alianta Romania Dreapta (ARD), formata din PDL si PNTCD. Dupa alegerile parlamentare din 2012, ARD s-a dizolvat. In martie 2013, Forta Civica si PNTCD au reinfiintat Alianta Dreptate si Adevar. Dupa fuziunea PNL si PDL, Mihai-Razvan Ungureanu a devenit prim-vicepresedinte al noii formatiuni.

Citeste si:
Mihai Razvan Ungureanu a demisionat de la conducerea SIE
Mihai Razvan Ungureanu a...

Postul de director al SIE era vacant din 22 septembrie 2014, cand Teodor Melescanu a demisionat din aceasta functie pentru a candida la alegerile prezidentiale, sustinandu-l ulterior, in al doilea tur, pe Victor Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.