Noul presedinte al PSD Constanta, Felix Stroe, a afirmat ca Nicusor Constantinescu nu mai este suspendat din calitatea de membru de partid, dupa ce in cadrul alegerilor de luni dupa-amiaza a fost constituit Consiliul Judetean al formatiunii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Suspendarea lui Nicusor Constantinescu este pana la constituirea Consiliului Judetean al PSD, care s-a constituit astazi. Asta inseamna ca din acest moment dansul poate sa actioneze ca si membru de partid intr-o organizatie de partid din judetul Constanta. Dupa constituirea Consiliului Judetean isi poate relua activitatea intr-o organizatie a PSD”, a afirmat Felix Stroe. El a precizat ca are relatii foarte bune cu Nicusor Constantinescu.

Nicusor Constantinescu a fost suspendat din calitatea de membru al PSD in urma cu doua saptamani, printr-un ordin semnat de liderul formatiunii, Victor Ponta, scrie MEDIAFAX. De asemenea, Nicusor Constantinescu a pierdut, in urma alegerilor de luni, functia de presedinte executiv din care a fost suspendat in aprilie, aceasta revenindu-i presedintelui organizatiei municipale a PSD Constanta, Decebal Fagadau.

Procurorii anticoruptie l-au trimis in judecata pe Nicusor Constantinescu in mai multe dosare penale. Intr-unul dintre acestea este acuzat ca nu s-a supus controlului Curtii de Conturi, iar in altul este judecat pentru ca a atribuit nelegal terenuri. De asemenea, Nicusor Constantinescu este judecat pentru ca ar fi subfinantat Centrul Militar Zonal, in acest dosar fiind pus sub control judiciar si avand interdictia de a exercita functia de presedinte al CJ Constanta. Totodata, luni, procurorii DNA Constanta au dispus trimiterea in judecata a lui Constantinescu, pentru abuz in serviciu, in dosarul privind achizitionarea elicopterului prabusit in decembrie 2014 in lacul Siutghiol din Mamaia, accident soldat cu moartea a patru persoane. Totodata, Constantinescu este judecat sub control judiciar in dosarul in care este acuzat ca a prejudiciat judetul cu opt milioane de euro.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.