Presedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de numire a fostului sef al SRI George Maior ca ambasador al Romaniei in Statele Unite ale Americii.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, presedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul privind acreditarea lui George Cristian Maior in calitatea de ambasador extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in Statele Unite ale Americii.

Fostul director al Serviciului Roman de Informatii (SRI) SRI George Maior a fost propus, la sfarsitul lunii aprilie, pentru postul de ambasador extraordinar si plenipotentiar in SUA, Administratia Prezidentiala anuntand atunci ca presedintele Klaus Iohannis a aprobat propunerea de numire. George Maior si-a dat demisia de la conducerea Serviciului Roman de Informatii in 27 ianuarie.

El a detinut functia de director al SRI timp de peste opt ani, devenind cel de-al patrulea director al Serviciului Roman de Informatii la data de 4 octombrie 2006. Anterior desemnarii sale la conducerea SRI, Maior a fost senator PSD, el fiind si presedinte al Comisiei pentru Aparare, Ordine Publica si Securitate Nationala din Senat, scrie MEDIAFAX.

In perioada 2000-2004, George Maior a fost secretar de stat si sef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantica si Politica de Aparare in Ministerul Apararii Nationale. In aceasta calitate a coordonat, din punct de vedere strategic si militar, aderarea Romaniei la Organizatia Tratatului Nord-Atlantic.

Intre anii 1992 si 1997, Maior a lucrat ca diplomat in Ministerul Afacerilor Externe, la Departamentul Tratate si la Departamentul Afaceri Strategice. Din anul 1997 si pana in anul 1999, George Maior a fost Insarcinat cu Afaceri a.i. al Ambasadei Romaniei din Dublin, Irlanda. In anul 2004 i-a fost conferit gradul diplomatic de Ambasador in Ministerul Afacerilor Externe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.