Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a promulgat marti Legea pentru aprobarea ordonantei Guvernului privind organizarea Loteriei bonurilor fiscale, astfel ca la extragerile urmatoare vor fi desemnati cel mult 100 de castigatori, pentru a stimula participantii cu premii mai consistente.

Unitatea teritoriala a Fiscului unde se depune bonul fiscal castigator in original va elibera titularului bonului o copie pe care este scris ca este conform cu originalul si contine un numar unic de inregistrere atribuit automat printr-o aplicatie informatica la nivel national. Pentru asigurarea transparentei, o lista privind bonurile prin care au fost revendicate premiile se va publica pe site-ul Ministerului Finantei Publice si pe cel al Autoritatii Nationale de Administrare Fiscala. Daca in urma centralizarii listei bonurilor fiscale pe care s-au revendicat premiile se va constata depasirea numarului maxim de premii care se acorda, se va proceda la extragerea aleatorie a unui numar de 100 de bonuri fiscale castigatoare din totalitatea bonurilor fiscale din lista, scrie MEDIAFAX.

In situatiile in care, ulterior efectuarii unei extrageri, se constata erori de natura tehnica in desfasurare acesteia care nu vizeaza caracterul aleator al acesteia, se va considera ca extragerea a fost efectuata correct, iar premiile se vor acorda castigatorilor in urma extragerii si dupa desfasurarea procedurilor.

Deputatii au votat in la sfarsitul lunii mai amendamentele la ordonanta Guvernului dupa ce ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a propus aceasta solutie pentru ca sumele castigate de participantii la loterie sa fie mai consistente.

Teodorovici a declarat la inceputul lui mai ca o solutie pentru ca premiile la Loteria bonurilor fiscale sa fie mai valoroase este ca, pentru toate bonurile castigatoare aferente unei zile, sa fie selectati doar 100 de castigatori, astfel incat suma primita sa fie substantiala, iar solicitarea bonului sa fie stimulata.

Pentru prima loteria a bonurilor fiscale, organizata a doua zi de Paste, au fost depuse 18.215 de cereri de revendicare a premiului, cele mai multe in Bucuresti, Cluj si Brasov, iar la polul opus s-au situat judetele Giurgiu, Calarasi si Ilfov, castigul fiind de 54,9 lei daca toate bonurile ar fi validate.

Citeste si:
Femeile însărcinate și părinții cu copii sub 5 ani vor avea...
Femeile însărcinate și...

Permiul total, de un milion de lei, va fi impartit egal la numarul castigatorilor validati de catre inspectorii fiscali. Lista castigatorilor va fi publicata pe site-ul Ministerului Finantelor, iar plata premiilor se va efecua in maxim 60 de zile de la incheierea perioadei de depunere a cererilor de revendicare, respectiv pana la 13 iulie.

Urmatoarea extragere de bonuri fiscale prevazuta in Ordonanta este programata pentru luna iulie, insa reprezentantii Finantelor ar fi vrut sa organizeze o extragere ocazionala si in iunie, pentru bonurile din aprilie si mai. Deocamdata nu au fost furnizate informatii suplimentare, daca extragerea din iunie ar mai putea avea loc, in conditiile promulgarii legii pe 23 iunie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.