Proiectele de lege referitoare la modificarea Codului penal si a Codului de procedura penala au primit marti avize negative, cu unanimitate de voturi, la Comisia juridica din Senat.

Catalin Boboc (PNL), presedintele Comisiei juridice, a propus respingerea proiectelor, fara dezbatere, scrie MEDIAFAX. "Poate ca la un an si jumatate dupa introducerea noilor Coduri (...) cei care lucreaza cu aceste instrumente simt nevoia unor modificari, dar la modul in care vin modificari in Parlament, propuneri legislative ale colegilor mai mult sau mai putin in cunostinta de cauza, ci doar pentru faptul ca, ma rog, mai primesc ei cate o sugestie de la cunoscuti, eu nu cred ca e in regula", a spus Boboc.

Adoptarea unei propuneri legislative de modificare a Codului penal si Codului de procedura penala, initiata de mai multi parlamentari, ar diminua eficienta Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) si ar afecta in mod sever statutul procurorilor, potrivit unui punct de vedere transmis de DNA in 5 mai.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.