Comisia de Buget-Finante din Camera Deputatilor a aprobat, in Codul Fiscal si Codul de Procedura Fiscala, majorarea deductibilitatii pentru asigurarile de sanatate de la 250 euro pe an aplicata la angajator pentru o persoana la 400 de euro pe an, adaugandu-se aceeasi suma si pentru angajat.

"De cel putin trei saptamani discutam in comisie Codul Fiscal si Codul de Procedura Fiscala. Am finalizat marti aproape toate amendamentele si am crescut suma de la cei 1.300 de euro care era deductibili pentru asigurari de sanatate si pensii facultative si am aprobat 1.600 de euro. Astfel, vor fi deductibili 400 de euro pe an pentru asigurarile de sanatate atat pentru angajator, cat si pentru angajat si 400 de euro pentru pensiile private, la fel pentru angajat si angajator", a declarat vineri Aurelia Cristea, deputat membru al Comisiei de Buget-Finante la Conferinta Asiguratorilor din Romania UNSAR.

Ea a precizat ca in aceasta etapa nu au fost incluse inca asigurarile de viata, intrucat nu sunt bine definite categoriile care pot intra sub incidenta deductibilitatii. Astfel, deductibilitatea pentru pensiile private nu a fost modificata, singura schimbare fiind pe segmentul asigurarilor private de sanatate.

In prezent, acestea sunt deductibile in limita a 250 de euro pe an pentru fiecare angajator care ofera salariatilor un pachet de asigurare de sanatate. Daca la asigurarea privata de sanatate participa si angajatul cu o contributie, facilitatea fiscala va fi aplicata si acestuia, in cuantumul a 400 de euro pe an, scrie MEDIAFAX.

Propunerea urmeaza sa fie supusa dezbaterilor si aprobarii in plenul Camerei Deputatilor.

Asigurarile de sanatate au consemnat in primul trimestru prime brute subscrise de 22,08 milioane lei, in crestere cu 24,39% fata de primul trimestru din 2004 si cu 45,51% comparativ cu ultimul trimestru al anului trecut. Totodata, indemnizatiile brute platite in primul trimestru au fost de 12,4 milioane lei, in crestere cu 52,71%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.