Noul partid politic care va rezulta din fuziunea PLR-PC se va numi Alianta Liberalilor si Democratilor (ALDE) si va candida independent la alegerile locale si parlamentare, "fara aliante", au anuntat joi viitorii co-presedinti ai partidului, Calin Popescu-Tariceanu (PLR) si Daniel Constantin (PC).

"Noul partid va fi denumit ALDE, adica Partidul Alianta Liberalilor si Democratilor. Noul partid va face parte din familia liberala europeana. Colegii nostri liberali care sunt la curent cu discutiile dintre noi, i-am informat pe tot parcursul acestei perioade, despre negocierile pe care le-am avut, sunt foarte bucurosi sa ne primeasca in familia lor", a spus presedintele PLR.

In ceea ce priveste sigla noului partid, aceasta a generat incantare in randul colegilor liberali europeni, sustine Tariceanu.

"Sigla este numai partial asemanatoare ALDE. La nivel european are doua personaje care se tin mana in mana si care reprezinta solidaritatea, pe cand noi avem ca simbol un simbol care este foarte raspadit in lumea liberala, si anume o pasare in zbor", a explicat Tariceanu. Reprezentantii noii formatiuni politice au stabilit deja ca la alegerile parlamentare si la cele locale vor participa independent, iar candidatii vor fi stabiliti prin alegeri interne.

"La alegerile viitoare vom candida ca formatiune de sine statatoare, independenti, nu vom merge in nicio alianta. Acest lucru este valabil atat pentru alegerile locale, cat si pentru alegerile parlamentare. Avem structuri in teritoriu, avem numerosi alesi, care cu totii si-au exprimat dorinta, bazandu-se pe propria capacitate, de a candida pe liste proprii", a mai spus Tariceanu.

Calin Popescu-Tariceanu a anuntat ca va participa, saptamana viitoare, in 24 iunie, la reuniuniea liderilor partidelor liberale din Europa, la Bruxelles, pentru care a primit deja o invitatie oficiala. De asemenea, noua formatiune politica a primit o invitatie de a se alatura partidului european ALDE.

Vineri va avea loc un congres de fuziune a PLR si PC, avand in vedere ca au fost incheiate toate discutiile, au fost stabilite principiile in baza carora se va face fuziunea si ideile politice care vor fi promovate de noul partid. Noua formatiune politica va reprezenta clasa de mijloc, intreprinzatorii, profesiile liberale, pe cei care lucreaza in serviciul public, in economie, a spus Tariceanu, subliniind ca partidul va apara si va promova drepturile si libertatile individului, puse la grea incercare de institutii ale statului, avand in vedere ca "Romania este in regres".

Citeste si:
Femeile însărcinate și părinții cu copii sub 5 ani vor avea...
Femeile însărcinate și...

"Este un rezultate firesc, o alternativa care se cere, mai ales dupa evolutiile politice din ultimii ani, culminate cu alegerile prezidentiale din anul 2014, aceea de a avea o alternativa la ce inseamna astazi partea politica de stanga, partea politica de dreapta si, mai ales, pentru acel electorat de centru, care astazi nu se regaseste in nicio parte, dar care in egala masura este dezamagit de ce inseamna astazi liberalismul prin Partidul National Liberal, amestecat oarecum cu valorile Partidului Democrat Liberal", a declarat Daniel Constantin.

Liderii PLR si PC au avut, marti, o sedinta "pentru a pune la punct ultimele detalii cu privire la fuziunea celor doua partide", conducerea noii formatiuni urmand sa fie asigurata de catre doi copresedinti, potrivit unui comunicat al PLR.

Membrii comisiei mixte PLR-PC au sustinut ca "obiectivul este de a consolida o a treia forta politica a tarii, o forta etica de centru, a clasei de mijloc, a acelora care lucreaza in serviciul public, a intreprinzatorilor din toate sectoarele economiei, a practicienilor profesiilor liberale, a romanilor pentru care libertatea individuala este pusa cu adevarat in valoare prin asumarea activa a responsabilitatii pentru propriul destin, pentru soarta comunitatii si prosperitatea natiunii", se mai arata in comunicat.

Citeste si:
Danemarca, prima țară cu un partid condus de roboți
Danemarca, prima țară cu un...

In prezent, PC si PLR formeaza grupuri parlamentare comune la Senat si la Camera Deputatilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.