Camera Deputatilor a adoptat, miercuri, cu 171 voturi "pentru",100 "impotriva" si 5 abtineri, proiectul de abilitare a guvernului de a emite Ordonante in vacanta parlamentara, reprezentantii PNL anuntand ca nu sustin acest proiect.

Domeniile de reglementare pentru care guvernul solicita abilitatea de a emite ordonante in vacanta parlamentara sunt: finante, transport, infrastructura, agricultura, dezvoltare rurala, afaceri interne, justitie, dezvoltare regionala, administratie publica, servicii sociale, educatie si cercetare stiintifica, prorogarea sau modificarea unor termene prevazute in acte normative cu putere de lege, masuri de corelare legislativa.

Astfel, guvernul va putea emite ordonante, intre altele, pentru: rectificarea bugetului de stat si a bugetului asigurarilor sociale pe 2015, cazierul fiscal, reglementari privind solutionarea alternativa a unor litigii dintre consumatori si comercianti, modificarea Legii137/2002 privind unele masuri pentru accelerarea privatizarii, modificarea Ordonantei privind aplicarea tarifului de utilizare si a tarifului de de trecere pe reteaua de drumuri nationale, relateaza MEDIAFAX.

Guvernul mai poate emite ordonante si pentru: infiintarea Autoritatii de Reforma Feroviara, masuri pentru instituirea spatiului feroviar unic european pe teritoriul Romaniei, modificarea Ordonantei 300/2000 privind produsele agroalimentare, reglementarea unor masuri privind reorganizarea activitatii de inspectie pentru clasificarea carcaselor, functionarea sistemului de carcase de bovine, porcine si ovine, aprobarea participarii MAI, prin jandarmerie, la Centrul de Excelenta NATO pentru operatiuni de stabilitate, reglementari privind statutul personalului de probatiune, masuri pentru realizarea manualelor scolare. Camera Deputatilor este for decizional cu acest proiect.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.