Comisia juridica a Camerei a stabilit, marti, ca termenul de amanare a discutarii celor 22 de proiecte de modificare a Codului Penal si Codului de Procedura Penala sa fie de o luna, in conditiile in care la 30 iunie se incheie sesiunea parlamanentara, astfel proiectele fiind amanate pana in toamna.

Vicepresedintele comisiei, deputatul PSD Ciprian Nica a propus amanarea discutarii proiectelor pentru patru saptamani, iar comisia a aprobat cu 10 voturi "pentru", 7 "impotriva" si doua abtineri. Deputatul PNL Gabriel Andronache a sustinut respingerea acestor proiecte si nu amanarea lor, dar propunerea nu a intrunit voturile necesare. Liderul UNPR Gabriel Oprea a amenintat, saptamana trecuta, cu retragerea de la guvernare daca PSD "modifica pe furis" Codul Penal in Parlament, el spunand ca le-a transmis acest lucru si premierului Victor Ponta si PSD.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a decis, martea trecuta, ca CSM, ICCJ, Ministerul Justitiei sa trimita punctele de vedere referitorare la dezbaterea a 22 de proiecte de lege de modificare a Codurilor Penal si de Procedura Penala, scrie MEDIAFAX. CSM a dat, luni, aviz negativ propunerilor legislative de modificare a Codurilor Penal si de Procedura Penala, printre prevederile cu care magistratii nu sunt de acord fiind dezincriminarea conflictului de interese si modificarea conditiilor privind luarea masurilor preventive.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.