Klaus Iohannis a declarat, luni, ca a aflat despre plecarea lui Victor Ponta la Baku ”pe surse”, dupa ce acesta plecase, spunand ca premierul nu l-a sunat nici sa il informeze ca merge in Azerbaidjan, nici sa ii spuna ”la multi ani” de ziua sa si nici sa il anunte ca merge in Turcia.

Presedintele Klaus Iohannis a facut aceste declaratii luni, la plecarea in vizita de doua zile in Croatia.

Intrebat cand a aflat despre plecarea premierului la Baku, Iohannis a spus ca a aflat ”pe surse”, dupa ce acesta plecase.

De asemenea, intrebat daca a mai vorbit cu premierul si daca acesta l-a sunat de ziua lui sa ii ureze ”la multi ani” sau sa il informeze ca pleaca in Turcia pentru a se opera la genunchi, seful statului a raspus: ”Nu am mai vorbit cu dumnealui. Nu m-a sunat nici pentru Baku, nici sa-mi spuna «la multi ani», nici sa-mi spuna ca pleaca in Turcia”.

Presedintele a fost intrebat de un jurnalist cum va mai coabita cu premierul, in aceste conditii, si a raspuns: ”E buna intrebarea....nu stiu, nu am un raspuns”.

Victor Ponta a ajuns, vineri dupa-amiaza, in Azerbaidjan, pentru a asista la ceremonia organizata la deschiderea Jocurilor Europene de la Baku, la coborarea din avion pe Aeroportul international "Heidar Aliev" din apropiere de Baku premierul roman fiind intampinat de oficiali din cadrul Ministerului azer de Externe si de reprezentanti ai Comitetului de organizare a Jocurilor Europene 2015, relata site-ul de stiri Azertag.az. Intr-o fotografie transmisa de presa din tribuna oficiala, Ponta apare in spatele presedintelui Rusiei, Vladimir Putin, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene care s-a desfasurat vineri seara in capitala Azerbaidjanului.

Aproximativ 6.000 de sportivi din 50 de tari participa la Jocurile Europene organizate in Azerbaidjan in perioada 12-28 iunie, acestia urmand sa participe la 22 de sporturi si discipline sportive. Echipa olimpica a Romaniei va avea in componenta 147 de sportivi, 83 de baieti si 64 de fete.

Liderii statelor occidentale au evitat sa participe la ceremonia organizata la deschiderea Jocurilor Europene de la Baku, premierul Victor Ponta fiind printre putinii politicieni europeni prezenti in Azerbaidjan, tara condusa de presedintele Ilham Aliev, vizat de critici internationale pentru eliminarea adversarilor politici, incalcarea libertatii presei si alte abuzuri asupra drepturilor fundamentale. Prezenta premierului Ponta a fost criticata de liderii partidelor politice. De asemenea, seful Cancelariei Prezidentiale, Dan Mihalache, spunea ca el a decis sa nu mai mearga la deschiderea Jocurilor Europene de la Baku dupa ce a constatat ca toti liderii din UE sunt reprezentati la un nivel foarte redus, aratand ca prezenta premierului Victor Ponta la ceremonie este o greseala.

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

Dupa participarea la ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene de la Baku, premierul Victor Ponta a plecat in Turcia, pentru a se opera la genunchiul stang, declarau pentru MEDIAFAX surse oficiale.

Luni dimineata, avocata lui Victor Ponta a fost la Directia Nationala Anticoruptie, unde ar fi urmat sa se prezinte premierul, urmarit penal pentru trei infractiuni in dosarul lui Dan Sova. Potrivit unor surse, avocata ar fi cerut o amanare cu o saptamana a audierii premierului, motivand prin faptul ca acesta este in Turcia, unde ar urma sa se opereze la genunchi.

Vineri, premierul Ponta a fost la un control la Spitalul Militar Central in conditiile in care de aproximativ doua saptamani avea probleme la genunchiul stang, iar in urma unei investigatii RMN s-a stabilit ca are un ligament rupt si ii sunt afectate meniscul si cartilagiul, fiind necesara o interventie chirurgicala.

Citeste si:
Ponta: Pe Ceaușescu l-am împușcat că nu făcea datorii, pe cei de...
Victor Ponta: Pe Ceaușescu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.