Premierul Ponta a fost intrebat de o jurnalista daca va face si el un gest de onoare ca ministrul demisionar al Transporturilor Ioan Rus si daca isí va demisia, Ponta intreband initial ce a facut, iar ulterior, dupa ce i s-a amintit ca este ceruta urmarirea penala, spunand ca nu intelegea legatura.

Inainte de a intra in plenul Parlamentului pentru dezbaterea motiunii de cenzura, Ponta a fost intrebat daca va demisiona.

"Domnul ministru Ioan Rus si-a dat demisia, a fost un gest de onoare. Ii veti urma si dumneavoastra modelul?", l-a intrebat pe premier o jurnalista.

"Dar eu ce-am facut, doamna?", a raspuns prim-ministrul.

"Sunteti urmarit penal, in rest nimic", i s-a raspuns.

"A, nu intelegeam legatura", a replicat, la randul sau, seful Guvernului.

Premierul Victor Ponta este urmarit penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor in dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi savarsit in perioada in care era avocat, scrie MEDIAFAX.

Premierul Victor Ponta este urmarit penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor in dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi savarsit in perioada in care era avocat. De asemenea, DNA a cerut Camerei Deputatilor avizarea urmaririi penale pe numele premierului si pentru conflict de interese, cerere respinsa prin vot de catre deputati.

In urma votului din Parlament, de respingere a solicitarii de urmarire penala a premierului, presedintele Klaus Iohannis a declarat ca Victor Ponta ar fi putut sa demisioneze si sa se puna la dispozitia justitiei, dar a ales o varianta proasta, seful statului adaugand ca ”domnul Ponta a ales sa sacrifice interesul Romaniei pentru interesul propriu”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.