Politica 2 Mai 2015 13:49
Uniunea Europeana trebuie sa inteleaga ca nu poate construi ziduri in fata emigrantilor care fug din tari defavorizate in cautarea unei vieti mai bune si este necesar sa gaseasca politici de integrare a acestora, nu de a-i respinge sau a-i lasa sa moara pe mare, afirma premierul Victor Ponta.

"Este inacceptabil pentru Uniunea Europeana, care promoveaza valorile omului, sa spuna ca nu putem face nimic decat sa-i respingem pe acesti oameni si cred ca noile fonduri alocate de tarile membre si noi politici sau strategii pentru ajutorarea acestora este singurul raspuns bun (...) Cred ca toate tarile europene isi permit sa primeasca emigranti, pentru ca aduc valoare adaugata in societate, muncind si adaptandu-se foarte repede. Sigur, politicienii populisti si extremisti folosesc tema migratiei in lupta politica, dar cred ca aceasta este impotriva valorilor europene si oricine vine si respecta valorile europene este un bun cetatean al Europei", a spus Ponta, la Al Jazeera TV.

Seful Guvernului se afla intr-un turneu in tari arabe din Golf. El a adaugat, in interventia TV, ca a fost constatata o crestere a numarului de emigranti care vin prin Bosfor sau Marea Neagra, care pana in prezent nu erau rute traditionale in acest sens, si ca sunt de asteptat noi valuri de emigranti, amintind si ca doua milioane de sirieni sunt cazati in prezent in Turcia, ceea ce reprezinta o presiune si o provocare pentru statul turc.

"Ideea, insa, de doar a-i respinge sau a-i lasa sa moara pe mare este absolut inacceptabila. Este datoria noastra sa gasim o solutie pentru toti acesti oameni care fug de o situatie dificila", a conchis Ponta. Premierul efectueaza, in perioada 30 aprilie-5 mai, un turneu in tari arabe din Golf, avand programate discutii cu oficiali din Arabia Saudita, Qatar, Kuweit si Emiratele Arabe Unite, scrie Mediafax.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.