Mai multi senatori, printre care Ilie Sarbu si Titus Corlatean, dar si deputati, il vor insoti pe premierul Victor Ponta in vizita oficiala din Arabia Saudita, Emiratele Arabe Unite (EAU), Qatar si Kuweit, in perioada 29 aprilie - 5 mai.

Biroul Permanent al Senatului a aprobat, luni, solicitarea premierului Victor Ponta de a desemna cinci senatori "cu atributii in politica externa" pentru a-l insoti in vizita oficiala in Arabia Saudita, Emiratele Arabe Unite (EAU), Qatar si Kuweit, in perioada 29 aprilie - 5 mai.

Cei cinci senatori care vor alcatui delegatia Senatului pentru aceasta vizita sunt Ilie Sarbu, liderul Grupului parlamentar al PSD, Titus Corlatean, membru al Comisiei pentru Politica Externa, Ion Popa, liderul grupului parlamentar al PNL, Dumitru Pelican, liderul Grupului parlamentar Liberal Conservator, si Pataki Csaba, secretarul Grupului parlamentar al UDMR. Deplasarea se va face cu o cursa speciala pusa la dispozitie de catre Guvernul Romaniei, iar Senatul va asigura banii de cazare si diurna pentru cei cinci senatori, scrie MEDIAFAX.

Potrivit memorandumul aprobat de Biroul Permanent al Camerei Deputatilor din delegatia premierului vor face parte si cinci deputati: Constantin Nita (PSD), Corneliu Cozmaciuc (PNL), Molnar Zsolt (UDMR), Ovidiu Silaghi (PC-PLR) si Adrian Merka (minoritati). ”Actiunea va reprezenta o etapa importanta in consolidarea relatiilor bilaterale cu cele patru state arabe, contribuind la aprofundarea dialogului politic la nivel inalt si la promovarea colaborarii dintre Romania si statele din zona Golfului, in domenii de interes comun, cu precadere in domeniul economic, cu acest prilej, urmand a fi semnate o serie de acorduri si protocoale de cooperare bilaterala”, se mentioneaza in memorandum.

Guvernul va asigura transportul international cu o cursa speciala, din bugetul Camerei urmand a fi suportate diurna si cazarea pentru 6 zile, asigurarile contra accidentelor si de sanatate ale deputatilor. Biroul Permanent al Camerei a aprobat si deplasarea in Franta a cinci deputati: Mircea Dolha (PNL), Valentin Boboc (PSD), Mihai Deaconu (DP), Maria Grecea (PNL) si Ovidiu Iane (PSD), membri ai Comisiei pentru romanii din afara granitelor. ”Vizita are loc la solicitarea comisiei si isi propune intensificarea contactelor parlamentare bilaterale cu Adunarea Nationala Franceza, precum si cu reprezentanti ai comunitatii romanesti din Franta”, se mentioneaza im memorandum. Deputatii se vor intalni cu presedintele grupului parlamentar de prietenie Franta-Romania din Adunarea Nationala, cu reprezentantii unor agentii guvernamentale franceze, ai ICR, ai comunitatii romanesti din Franta.

Citeste si:
Titus Corlatean a fost desemnat sa exercite atributiile de presedinte
Titus Corlatean a fost...

De asemenea, inaintea turneului, premierul Victor Ponta are programata pentru marti o vizita la Strasbourg, unde se va intalni cu presedintele Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker. Premierul se va intalni la Strasbourg si cu prim-vicepresedintele CE, Frans Timmermans, responsabil cu reglementarea, relatiile interinstitutionale, statul de drept si Carta Drepturilor Fundamentale, cu vicepresedintele pentru locuri de munca, crestere, investitii si competitivitate, Jyrki Katainen, cu comisarul pentru justitie, consumatori si egalitatea de gen, Vĕra Jourová, si cu comisarul pentru concurenta, Margrethe Vestager.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.