Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, considera ca este "cale lunga" pana la un acord scris privind colaborarea parlamentara intre formatiunea sa si PNL, el precizand ca a mai avut un astfel de document cu un fost presedinte al PNL, care nu a fost respectat.

Kelemen Hunor a mentionat insa, la RFI, ca exista "toate premisele" ca UDMR si PNL sa se inteleaga pe multe teme.

"Noi am avut discutii de la inceputul anului cu colegii de la noul Partid National Liberal, am discutat despre mai multe subiecte si continuam aceste discutii. Nu stiu daca se va finaliza cu un acord scris sau nu, dar suntem in Opozitie si avem foarte multe lucruri care trebuie discutate impreuna si din punctul nostru de vedere si banuiesc ca si din punctul lor de vedere. Eu va dau cateva exemple. Am discutat in aceasta perioada de legislatia electorala, am discutat despre modalitatea de a reforma sistemul electoral, inclusiv votul pentru diaspora, cu colegii din PNL, dar am discutat si cu PSD aceste aspecte. Suntem cu PNL in aceeasi familie politica, e adevarat ca noi le-am deschis usa si i-am asteptat cu sampanie si fursecuri, ca noi suntem acolo din '90, dar nu acest lucru este important. Important este ca si din punct de vedere al familiei politice europene, noi avem toate premisele sa ne intelegem. Dar pana la un acord scris e cale lunga si nici nu stiu daca un acord scris rezolva problemele Romaniei. Nu cred ca in acest moment putem spune ca se va incheia un acord scris, dar colaborarea a existat si va exista in continuare. Aproape ca nu exista un subiect politic despre care sa nu discutam cu colegii nostri si asa mi se pare normal", a spus presedintele UDMR.

Intrebat daca un acord scris nu ar presupune si anumite garantii, liderul UDMR a raspuns: "Eu am semnat un acord scris cu un fost presedinte PNL, care nu a fost respectat si nu am putut sa fac nimic decat sa flutur acordul scris, deci, in ceea ce ma priveste, eu daca am strans mana cuiva si i-am promis ca fac un anumit lucru si fara un acord scris, voi face acel lucru. Eu cred ca intre oameni seriosi si responsabili si o strangere de mana este un acord care functioneaza".

Potrivit MEDIAFAX, copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, joi, la Gandul Live ca liberalii vor avea discutii cu Uniunea pentru semnarea unui protocol privind colaborarea parlamentara si sustinerea programului de guvernare al PNL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.