Klaus Iohannis a declarat, luni, dupa consultarile de la Cotroceni, cu partidele parlamentare, ca s-a ajuns la un acord pe trei mari chestiuni, adoptarea legii alegerilor locale, a legii finantarii partidelor si a campaniilor, legea alegerilor parlamentare si votul prin corespondenta.

Seful statului a precizat ca, in urma discutiilor cu reprezentantii partidelor parlamentare, o prima concluzie este ca ”exista un acord pe trei mari chestiuni”.

Astfel, potrivit lui Klaus Iohannis, s-a stabilit ca pana la jumatatea lunii mai, sa fie aprobate de Parlament si trimise spre promulgare legea privind alegerilor locale, si legea privind finantarea partidelor si a campaniilor electorale, scrie MEDIAFAX.

Presedintele Klaus Iohannis a mai spus ca a doua zona de acord se refera la legea privind alegerile parlamentare si anume finalizarea lui pana la finalul sesiunii parlamentare. Al treilea aspect al acordului se refera la votul pentru diaspora si votul prin corespondenta. Iohannis a precizat ca exista din partea sa o preocupare pe acest subiect, in contextul intarzierii dezbaterilor pe acest subiect.

”S-a promis, astept ca stadiul declarativ sa fie depasit, voi urmari cu mare atentie ce se intampla”, a mai spus presedintele Iohannis.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.