Prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat, luni, dupa consultarile de la Cotroceni, ca liberalii sustin ca votul in cazul cererilor Justitiei adresate Parlamentului sa se faca la vedere, el acuzandu-l pe premierul Ponta ca nu a fost prezent, ca deputat, la niciun astfel de vot.

Orban a precizat ca in cadrul discutiilor cu presedintele Klaus Iohannis s-a atins subiectul pozitiei Parlamentului fata de cererile Justitiei privind incuviintarea inceperii urmaririi penale si a arestarii preventive in cazul parlamentarilor si a fostilor ministri.

”Pozitia PNL, constanta, este de sustinere a cererilor formulate de justitie, de exprimare in favoarea acestor solicitari, prin vot deschis. De asemenea, noi sustinem proiectul de lege initiat de grupurile parlamentare ale PNL prin care dorim simpificarea procedurilor, reducerea termenelor in Parlament, pentru aprobarea solicitarilor formulate de catre Justitie”, a aratat prim-vicepresedintele PNL.

Ludovic Orban a mentionat ca liberalii sustin ca votul in care acestor solicitari sa se faca prin vot deschis, la vedere.

”Se mentine, la coalitia guvernamentala, o pozitie de obstructionare a Justitiei, care afecteaza grav imaginea Romaniei, care pune Parlamentul intr-o opozitie fata de pozitia exprimata in mod evident de cetateni si care impiedica savarsirea Justitiei. Aceasta atitudine a PSD este foarte clara”, a mai declarat Ludovic Orban, scrie MEDIAFAX.

El a dat exemplul presedintelui PSD, care ”desi este deputat, nu a participat la niciun vot in favoarea unei solicitari venita din partea Ministrului Justitiei, sau de Procurorul General”.

”De altfel, nu imi aduc aminte sa fi participat la vreun vot in ultimele luni, pentru a sustine solicitarile justitiei si este din ce in ce mai evident faptul ca in interiorul PSD si al coalitiei majoritare se coc diferite proiecte care urmaresc de fapt sa fie impiedicata justitia”, a mentionat Orban.
Delegatia PNL a fost formata din copresedintele Vasile Blaga, prim-vicepresedintii Catalin Predoiu, Ludovic Orban, vicepresedintele Mihai Voicu si secretarii Marian Petrache si Gheorghe Flutur.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.