Liderul PSD Iasi, Gheorghe Nichita, sustine ca este ”oripilat” de declaratiile sefului CJ, liberalul Cristian Adomnitei, potrivit carora PSD isi doreste ca el sa dispara din Iasi, social-democratul precizand ca nu poti sa spui ca acolo unde exista verificari ale DNA, vinovati ar fi cei de la PSD.

Gheorghe Nichita a declarat, vineri, presei ca este surprins de afirmatiile facute de Cristian Adomnitei, dupa perchezitiile facute miercuri de procurorii DNA la sediul Consiliului Judetean (CJ) Iasi, precizand ca liberalul i-a ofensat pe procurori, transmite corespondentul MEDIAFAX. ”Am ramas surprins de ceea ce a afirmat Adomnitei. Sunt oripilat de declaratiile unui om politic tanar. Daca a fost ceea ce deduc eu, inseamna ca Adomnitei spune ca actiunea procurorilor la CJ ar fi fost generata de PSD. Este o ofensa adusa procurorilor si ofensa pentru actul de justitie. Nu cred ca un om politic tanar poate sa faca o declaratie mai neinspirata”, a afirmat Nichita.

Liderul PSD Iasi a adaugat ca, probabil, Adomnitei din vanator a devenit vanat si ca seful CJ vrea sa pozeze in victima, cand el de fapt arunca noroi catre PSD. ”Cand vede ca exista verificari acolo (n.r. - la Consiliul Judetean), incearca sa spuna ca vinovati sunt cei de la PSD. Este aberant, nu ma gandeam ca o sa ajung sa vad in Iasi un tanar politician care sa faca asemenea afirmatii. Adomnitei este un om fara scrupule, un grandoman si foarte abuziv”, a mai spus Nichita.

Seful CJ Iasi, Cristian Adomnitei, vizat de ancheta DNA privind fapte de coruptie, a declarat, miercuri, ca nu se simte responsabil in cazul atribuirii contractului de promovare a judetului unei firme din Iasi, motivand ca nu face parte din nicio comisie de licitatie si ca nu stie ce firme sunt declarate castigatoare. Adomnitei a afirmat ca luna trecuta a aflat despre unele probleme in privinta acordarii de catre CJ Iasi a unui contract pentru servicii de promovare a judetului, in valoare de 340.000 de lei, catre firma Laser Co SRL din Iasi si ca a ordonat demararea unui audit intern. El a precizat ca firma Laser Co SRL a realizat diverse materiale de promovare a judetului Iasi si ca o parte dintre produse au fost folosite in anul 2013 intr-o vizita a unei delegatii a Consiliului Judetean Iasi in China.

Intrebat cum comenteaza faptul ca actionari ai firmei Laser Co SRL sunt Letitia si Gabriel Popa, finii primarului Gheorghe Nichita (PSD), si daca a existat o intelegere in 2013 in cadrul USL Iasi in momentul atribuirii contractului, Cristian Adomnitei a raspuns: "Nu am facut nicio intelegere oculta pe spatele judetului. Cand votezi Adomnitei sau PNL nu votezi o intelegere cu PSD, cu Nichita sau cu altii. Nu sunt la cheremul nimanui din acest punct de vedere”.

Citeste si:
Percheziții DNA la Ministerul Finanțelor. Biroul unui șef din...
Percheziții DNA la Ministerul...

Seful CJ Iasi a mai precizat ca nu-l intereseaza speculatiile, ci doar ca ancheta DNA sa mearga pana la capat, pentru a se descoperi adevarul. "Problema se va lamuri, in cateva saptamani sau luni, dar PSD nu are motive sa se bucure. Sa nu uite ca a taiat autostrada Iasi - Targu Mures din Masterplanul de transport, iar asta va avea repercusiuni pe zeci de ani", a declarat presedintele CJ Iasi.

Adomnitei a spus ca nu se simte vanat de institutiile judiciare, dar ca PSD isi doreste ca el sa dispara din Iasi. "Cei din PSD vor ca eu sa dispar din Iasi, ca ei sa poata sa sugrume orasul in continuare. PSD e numai bun la vorbit si la pacalit lumea. Nu voi lasa lucrurile asa, nu vreau eu sa le las. Eu nu sunt responsabil in niciun fel, va trebui sa lamurim cine se face responsabil”, a afirmat presedintele CJ Iasi, Cristian Adomnitei.

Citeste si:
Cătălin Bordea, declarații emoționante la câteva zile după moartea...
Cătălin Bordea, declarații...

Procurorii DNA au facut, miercuri, 21 de perchezitii, dintre care 19 la Consiliul Judetean Iasi, in birourile unor directori ai Directiei Economice, Serviciului Financiar Contabil si Directiei Achizitii, intr-un dosar in care sunt vizate fapte de coruptie si fals, care ar fi fost comise in perioada 2013-2015. Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, ca in acest caz sunt in atentia anchetatorilor DNA Iasi presedintele Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, vicepresedintele Alin Aivanoaei, fostul vicepresedinte Victor Chirila si directorul executiv al Directiei Proiecte si Dezvoltare Durabila, Cristina Teodora Jinga.

Faptele cercetate de procurori vizeaza acordarea unui contract, prin procedura "cerere de oferta", societatii Laser Co SRL Iasi. Contractul, in valoare de 340.000 de lei, pentru servicii de promovare a judetului Iasi, semnat in 27 septembrie 2013, presupunea 16 repere si avea durata maxima de executie de trei luni de la data semnarii. In caz de executare cu intarziere, prestatorul putea fi obligat la plata de penalitati de 0,1% pentru fiecare zi de intarziere din contravaloarea serviciilor ramase de executat, au precizat sursele citate. Suma ar fi fost achitata firmei, iar procesul-verbal de receptie ar fi consemnat ca totul este in regula calitativ si cantitativ, desi in cele trei luni ar fi fost predate doar 11 din cele 16 repere de promovare. Auditul intern al CJ ar fi sesizat neregulile, iar acest aspect i-ar fi fost adus la cunostinta lui Cristian Adomnitei.

Citeste si:
Fostul primar al municipiului Iași, Gheorghe Nichita, închis pentru...
Fostul primar al municipiului...

Presedintele CJ Iasi ar fi fost insa nemultumit de constatarile auditului intern si ar fi amenintat ca "va lua masuri drastice daca ceea ce a constatat auditul ajunge la cunostinta publicului si in presa", au aratat sursele citate. Perchezitiile de la sediul Consiliului Judetean Iasi s-au incheiat dupa aproximativ opt ore, procurorii DNA ridicand mai multe documente. Avocatul Sandra Gradinaru, aparatorul unora dintre functionarii de la Serviciul de achizitii vizati de ancheta DNA, afirma ca procurorii nu au formulat nicio acuzatie si ca nimeni nu a fost chemat la audieri.

Actionarii firmei Laser Co SRL sunt Elena si Gabriel Popa, finii primarului Iasiului, Gheorghe Nichita (PSD). Reprezentantii Consiliului Judetean Iasi anuntau ca seful CJ, Cristian Adomnitei, a plecat, miercuri dimineata, la Bruxelles, pentru a participa la sedinta Comitetului Regiunilor. Cristian Adomnitei, in varsta de 40 de ani, este presedinte al Consiliului Judetean Iasi din noiembrie 2012.

Citeste si:
PNL acuza PSD ca isi protejeaza parlamentarii
PNL acuza PSD ca isi...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.