Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Iasi, liberalul Cristian Adomnitei, sustine ca Gheorghe Nichita ii trunchiaza declaratiile si ca nu a spus ca actiunile DNA impotriva sa au fost orchestrate politic, ci doar ca se simte ”vanat de mizeriile PSD”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cristian Adomnitei a afirmat, vineri seara, ca liderul PSD Iasi, Gheorghe Nichita, ii trunchiaza declaratiile si ca el nu a spus ca actiunile DNA impotriva sa si a CJ ar fi orchestrate politic. ”Domnul Gheorghe Nichita, cu buna stiinta, trunchiaza declaratiile mele. Niciun moment nu am spus ca actiunile DNA ar fi fost orchestrate politic. Din contra, inca din prima mea declaratie pe acest subiect am subliniat ca am incredere in actul de justitie si ca sustin orice actiune care conduce la elucidarea situatiei anchetate la Consiliul Judetean. Aceasta este si singura mea sansa pentru aflarea adevarului. Am spus insa ca da, ma simt vanat de mizeriile PSD care, in lipsa realizarilor pentru acest oras, incearca sa speculeze politic ceea ce s-a intamplat la CJ”, a precizat Cristian Adomnitei.

Liderul PSD Iasi, Gheorghe Nichita, a spus, vineri, ca este ”oripilat” de declaratiile sefului CJ, liberalul Cristian Adomnitei, potrivit carora PSD isi doreste ca el sa dispara din Iasi, social-democratul precizand ca nu poti sa spui ca acolo unde exista verificari ale DNA, vinovati ar fi cei de la PSD. Gheorghe Nichita a declarat ca este surprins de afirmatiile facute de Cristian Adomnitei, dupa perchezitiile facute miercuri de procurorii DNA la sediul Consiliului Judetean (CJ) Iasi, precizand ca liberalul i-a ofensat pe procurori. ”Am ramas surprins de ceea ce a afirmat Adomnitei. Sunt oripilat de declaratiile unui om politic tanar. Daca a fost ceea ce deduc eu, inseamna ca Adomnitei spune ca actiunea procurorilor la CJ ar fi fost generata de PSD. Este o ofensa adusa procurorilor si ofensa pentru actul de justitie. Nu cred ca un om politic tanar poate sa faca o declaratie mai neinspirata”, a afirmat Nichita.

Liderul PSD Iasi a adaugat ca, probabil, Adomnitei din vanator a devenit vanat si ca seful CJ vrea sa pozeze in victima, cand el de fapt arunca noroi catre PSD. ”Cand vede ca exista verificari acolo (n.r. - la Consiliul Judetean), incearca sa spuna ca vinovati sunt cei de la PSD. Este aberant, nu ma gandeam ca o sa ajung sa vad in Iasi un tanar politician care sa faca asemenea afirmatii. Adomnitei este un om fara scrupule, un grandoman si foarte abuziv”, a mai spus Nichita.

Seful CJ Iasi, Cristian Adomnitei, vizat de ancheta DNA privind fapte de coruptie, a declarat, miercuri, ca nu se simte responsabil in cazul atribuirii contractului de promovare a judetului unei firme din Iasi, motivand ca nu face parte din nicio comisie de licitatie si ca nu stie ce firme sunt declarate castigatoare. Adomnitei a mai spus, in urma cu doua zile, ca nu se simte vanat de institutiile judiciare, dar ca PSD isi doreste ca el sa dispara din Iasi. "Cei din PSD vor ca eu sa dispar din Iasi, ca ei sa poata sa sugrume orasul in continuare. PSD e numai bun la vorbit si la pacalit lumea. Nu voi lasa lucrurile asa, nu vreau eu sa le las. Eu nu sunt responsabil in niciun fel, va trebui sa lamurim cine se face responsabil”, a afirmat presedintele CJ Iasi, Cristian Adomnitei.

Citeste si:
Percheziții DNA la Ministerul Finanțelor. Biroul unui șef din...
Percheziții DNA la Ministerul...

Procurorii DNA au facut, miercuri, 21 de perchezitii, dintre care 19 la Consiliul Judetean Iasi, in birourile unor directori ai Directiei Economice, Serviciului Financiar Contabil si Directiei Achizitii, intr-un dosar in care sunt vizate fapte de coruptie si fals, care ar fi fost comise in perioada 2013-2015. Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, ca in acest caz sunt in atentia anchetatorilor DNA Iasi presedintele Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, vicepresedintele Alin Aivanoaei, fostul vicepresedinte Victor Chirila si directorul executiv al Directiei Proiecte si Dezvoltare Durabila, Cristina Teodora Jinga. Faptele cercetate de procurori vizeaza acordarea unui contract, prin procedura "cerere de oferta", societatii Laser Co SRL Iasi.

Contractul, in valoare de 340.000 de lei, pentru servicii de promovare a judetului Iasi, semnat in 27 septembrie 2013, presupunea 16 repere si avea durata maxima de executie de trei luni de la data semnarii. In caz de executare cu intarziere, prestatorul putea fi obligat la plata de penalitati de 0,1% pentru fiecare zi de intarziere din contravaloarea serviciilor ramase de executat, au precizat sursele citate.

Citeste si:
Taximetriștii din Iași vor să scumpească tariful. Care este motivul...
Taximetriștii din Iași vor să...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.