Prefectul de Buzau Maria Buleandra si-a dat demisia, joi, dupa ce a fost trimisa in judecata, in aceeasi zi, de procurorii DNA, in dosarul retrocedarii a peste 5.000 de hectare de padure, la Gura Teghii, in judetul Buzau.

Demisia prefectului a fost anuntata de Ministerul Afacerilor Interne. Maria Buleandra, fostul prefect de Buzau Paul Beganu, aflat in arest preventiv, si alte zece persoane au fost trimisi in judecata, joi, de procurorii DNA, in dosarul retrocedarii a peste 5.000 de hectare de padure din judetul Buzau. Printre acestia se afla Gheorghe Ceteras, omul de afaceri caruia i-a fost retrocedata padurea de la Gura Teghii, trimis in judecata in stare de arest pentru constituire a unui grup infractional organizat, cumparare de influenta si dare de mita (4 infractiuni).

Fostul prefect din perioada 2009-2012, Paul Beganu, aflat in arest preventiv, a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, luare de mita, instigare la fals intelectual, spalare de bani, fals intelectual, instigare la dare de mita. De asemenea, a fost trimis in judecata, in stare de arest la domiciliu, Alexandru Lefter, inspector sef al Inspectoratului Teritorial Regim Silvic si Vanatoare Focsani la data faptei, pentru luare de mita.

Totodata, au fost trimisi in judecata, sub control judiciar, Mihail-Cosmin Vasile, avocat in Baroul Buzau, pentru constituire a unui grup infractional organizat si complicitate la dare de mita, Ion Irimia, angajat al Regiei Nationale a Padurilor Romsilva la data faptelor, pentru trafic de influenta, Neculae Toader, judecator in cadrul Judecatoriei Patarlagele la data faptelor, pentru luare de mita si abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, scrie MEDIAFAX.

Procurorii DNA i-au deferit justitiei, in stare de libertate, pe Stefan Feraru, consilier juridic in cadrul Prefecturii Buzau la data faptelor, pentru luare de mita si abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, pe actualul prefect de Buzau, Maria Buleandra, la data comiterii faptei sef al Serviciului Controlul Legalitatii, al Aplicarii Actelor Normative, Contencios Administrativ, Aplicarea Apostilei si Relatii cu Autoritatile Locale, pentru instigare la infractiunea continuata de abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, pe Liliana Panaete, secretar in cadrul primariei comunei Gura Teghii, pentru fals intelectual, in forma continuata, uz de fals, abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, sustragere sau distrugere de inscrisuri, in forma continuata, pe Anton Constantin, administrator al unei societati comerciale, pentru spalare de bani, pe Eduard Gabriel Moiseanu, inginer silvic, angajat la Ocolul Silvic Siriu SRL, acuzat de efectuare de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare, utilizand informatiile obtinute in virtutea functiei, atributiei sau insarcinarii sale si constituire a unui grup infractional organizat.

Citeste si:
Israelul cere demisia secretarului general al ONU. Guterres:...
Israelul cere demisia...

O alta persoana trimisa in judecata este Gheorghe Poenaru, administrator al SC Forestiera Ardeleana SRL la data faptelor, pentru constituire a unui grup infractional organizat si fals in inscrisuri sub semnatura privata. Dosarul a fost trimis spre judecare Curtii de Apel Ploiesti, cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.