Fostul comisar european Dacian Ciolos a declarat, miercuri, agentiei MEDIAFAX, ca a dat o declaratie de martor la Parchetul ICCJ in dosarul ICA, dupa acest moment calitatea sa in dosar ramanand aceeasi si neexistand o urmarire penala impotriva sa.

"Am fost invitat, in calitate de martor, pentru a da o declaratie despre imprejurarile constituirii, in numele statului, a Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale ca parte civila in dosarul ICA, in 2008. Este o urmare a plangerii formulate de domnul Sandu Jean. Nu cred ca alte comentarii sunt oportune: calitatea mea in acesta ancheta a ramas doar aceea de martor si nu exista o urmarire penala impotriva mea", a spus, pentru MEDIAFAX, fostul comisar european al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Dacian Ciolos a fost audiat ca martor, miercuri, la Parchetul instantei supreme, intr-un dosar privind modul in care Ministerul Agriculturii s-a constituit parte civila in cauza privatizarii ICA, plangerea in acest caz fiind facuta de Catalin Jean Sandu, fost sef in ADS, condamnat la sase ani de inchisoare.

In 8 august 2014, completul de judecata de la Curtea de Apel Bucuresti format din magistratii Camelia Bogdan si Alexandru Mihalcea i-a condamnat definitiv, in dosarul privatizarii ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de inchisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director al ICA, la opt ani, si pe fostul ministru Sorin Pantis la sapte ani de inchisoare. In acelasi dosar, fostul director al ADS Corneliu Popa a fost condamnat la opt ani de inchisoare, iar Jean Catalin Sandu, fost sef al Directiei Juridice din ADS, a primit sase ani de inchisoare.

In timpul judecarii dosarului ICA, la un termen din august 2014, fostul ministru Sorin Pantis spunea ca Dacian Ciolos a dat curs, fara avizele necesare, cererii DNA de constituire a Ministerului Agriculturii ca parte civila, ceea ce a fost "un abuz". "Ministrul Dacian Ciolos, fara a avea nicio viza juridica legata de legalitatea constituirii ca parte, niciun aviz economic care sa stabileasca ca prejudiciul este corect sau nu, Dacian Ciobos a dat curs cererii procuraturii, s-a constituit parte cu acel prejudiciu, pur si simplu si-a pus o semnatura fara sa aiba in spate avizele necesare. Eu am fost ministru si stiu cum lucreaza un minister si cum trebuie sa lucreze un ministru. In consecinta, acela este un abuz", declara atunci Pantis, la intrarea in sediul Curtii de Apel Bucuresti. Dacian Ciolos a fost ministru al Agriculturii din octombrie 2007 pana in decembrie 2008.

Citeste si:
Alegeri prezidenţiale 2024. Cine va candida pentru funcţia de...
Alegeri prezidenţiale 2024....

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.