Catalin Predoiu i-a trimis luni presedintelui PSD Victor Ponta proiectul unei declaratii comune, prin care cei doi lideri sa convina ca liberalul sa plece din politica daca va fi declarat suspect de coruptie, in caz contrar acelasi gest urmand sa-l faca social-democratul.

In preambulul proiectului declaratiei comune, trimise agentiei MEDIAFAX, se spune: "Avand in vedere ca romanii s-au pronuntat pentru o altfel de politica prin votul din 16 noiembrie 2015.

Convinsi de faptul ca singura sansa a societatii romanesti pentru progres si bunastare este curatarea clasei politice de corupti si profesionalizarea acesteia, Avand in vedere comunicatul de presa al Partidului Social Democrat, prin care se cere demisia lui Catalin Predoiu ca urmare a unor presupuse fapte de coruptie", dupa care textul continua: "Declaram: 1. In cazul in care, subsemnatul, Catalin Predoiu, voi fi declarat suspect intr-o cauza de coruptie, imi dau demisia din toate functiile politice si plec din viata publica. 2. In caz contrar punctului 1, subsemnatul, Victor Ponta, imi dau demisia din toate functiile politice si plec din viata publica".

Predoiu, care este si premier al guvernului alternativ al PNL, a scris pe pagina sa de Facebook, ca a trimis acest proiect de declaratie lui Victor Ponta, "la sediul PSD, cu confirmare de primire".

Saptamana trecuta, PSD i-a cerut demisia lui Catalin Predoiu din functiile detinute in PNL, in urma dezvaluirilor referitoare la sustinerea campaniei sale electorale din 2008, social-democratii aratand ca Predoiu trebuie sa isi asume participarea intr-o ”campanie finantata din coruptie”.

Cererea a intervenit dupa ce fostul consilier prezidential George Scutaru a fost pus sub control judiciar si este urmarit penal pentru complicitate la luare de mita si spalare a banilor, dupa ce ar fi primit 170.000 de euro, o parte din mita de un milion de euro primita de o persoana cu functie de conducere din administratia locala, suma fiind folosita in campania electorala din 2008. Predoiu a spus, la acel moment, ca respinge "categoric insinuarile calomnioase si solicitarea obraznica a PSD-Victor Ponta" de a demisiona din functie si ca nu a savarsit "vreodata" o fapta de coruptie.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.